» » СТУДЕНТИ ННІМЕВ ІМ. Б. Д. ГАВРИЛИШИНА ПРОСЛУХАЛИ ЛЕКЦІЮ НА ТЕМУ: “НАЙЦІННІШИЙ НАВИК ХХІ СТОЛІТТЯ”

СТУДЕНТИ ННІМЕВ ІМ. Б. Д. ГАВРИЛИШИНА ПРОСЛУХАЛИ ЛЕКЦІЮ НА ТЕМУ: “НАЙЦІННІШИЙ НАВИК ХХІ СТОЛІТТЯ”

Дата: 14-09-2016, 10:31 | Автор:


 На початку навчального року надзвичайно цінним є нагадати студентам про зростання ролі навчання в світі, що змінюється катастрофічно швидко.
  Появляються нові технології, професії, кожного року швидкість появи нових знань подвоюється. Ті люди, які не вміють навчатись - через рік-два можуть стати повними аутсайдерами.
 Саме тому, сьогодні ми повинні навчитися вчитися по-новому, використовуючи новий інструментарій. Але для цього спочатку доведеться опанувати навик, який не викладають в українських школах та університетах, а саме: навчитися вчитися самостійно. Уже зараз це є Найцінніший навик людини ХХІ ст! Саме такою була тема вступної лекції академічного наставника групи Т-31 к.е.н., ст. викладача кафедри міжнародного бізнесу і туризму Продан Ірини Олегівни.
  Основними цілями вступної лекції було донести студентам інформацію про те, наскільки важливе місце навчання займає у житті кожного з нас сьогодні, розвіяти основні міфи про навчання, а також довести, що навчання далеко не обмежується школою та університетом і є безперервним процесом для успішної людини сьогодення.
 Ірина Олегівна поділилась досвідом на основі пройденого онлайн-курсу Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects (Dr. Barbara Oakley, Oakland University; Terrence Sejnowski, Francis Crick Professor at the Salk Institute for Biological Studies).
  Студенти на прикладах розглянули основні типи мислення людини, а саме: фіксоване мислення і мислення зростання. В результаті ділової гри студенти дійшли висновку, що для ефективного навчання, навіть більше ніж для досягнення успіху в будь-якій справі, важливо дотримуватися мислення зростання. Студенти зрозуміли одне - в житті немає невдач, а є лише досвід, з якого завжди потрібно робити висновки, підніматись і йти далі!
  На занятті було представлено основні стратегії успішного навчання. Серед них: "Правило 10 000 годин”, формула м100%М, правило "3-П” та ін.  Разом із цим, студентів було ознайомлено із можливостями в навчанні сьогодні, надано перелік ресурсів із безкоштовними онлайн-курсами світового рівня та іншими корисними ресурсами для навчання.
 Ірина Олегівна поділилася технологією навчання та цінними порадами з власного досвіду, що допоможуть студентам полегшити сам процес навчання. Почавши використовувати хоча б деякі із них – студенти зможуть впевнено стати на крок попереду тих, хто НЕ навчається.
 
Автор: Тарадай Ольга, староста групи Т-31
 
Фотозвіт: