» » Анджей Жеплінський поділився професійним досвідом з науковцями ТНЕУ

Анджей Жеплінський поділився професійним досвідом з науковцями ТНЕУ

Дата: 13-09-2016, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Дванадцятого вересня в рамках співпраці професорсько-викладацького колективу юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету з юристами-практиками України та закордону з робочим візитом у вищому навчальному закладі перебував голова Конституційного суду Республіки Польща професор Анджей Жеплінський.
 
Під час офіційного візиту гість зустрівся з ректором ТНЕУ, доктором економічних наук. професором Андрієм Ігоровичем Крисоватим, проректором з науково-педагогічної роботи Олегом Петровичем Адамівим, деканом ЮФ ТНЕУ Сергієм Володимировичем Банахом. Науковці поспілкувалися щодо особливостей функціонування правової системи України та Польщі, обговорили специфіку роботи судових структур обох держав, а також зробили екскурс в історію країн-сусідів.
 
Андрій Ігорович, спілкуючись з колегами, наголосив: «Міждержавні комунікації у правовій сфері є дуже важливими, адже ми пов’язані не тільки історично, а й економічно. Тому сьогодні правовий супровід діяльності різних категорій громадян є на часі. Наші студенти, вивчаючи досвід європейських країн, зможуть бути конкурентоспроможними й користуватися попитом на ринку праці. Такі зустрічі є свідченням всебічної інтеграції України в європейські структури. Розвиваючи українсько-польські стосунки у сфері юридичної науки та практики, ми будуємо міцний фундамент впевненого майбутнього наших країн».
 
Сторони обговорили можливість проходження практики студентами ТНЕУ в Конституційному суді Республіки Польща.
 
Професор Анджей Жеплінський також зустрівся з студентами та професорсько-викладацьким колективом юридичного факультету ТНЕУ. Поспілкувавшись з молоддю під час відкритої лекції, гість дав відповіді на численні запитання майбутніх фахівців-правників.
 
Декан ЮФ Сергій Володимирович Банах провів екскурсію професору Жеплінському, розповівши про досягнення науковців факультету, студентські ініціативи, показав залу судових засідань, кімнату для дебатів, а також подякував за конструктивний діалог та висловив сподівання стосовно подальшої співпраці.