» » Колектив ТНЕУ привітав 44-ту окрему артилерійську бригаду з річницею від дня заснування

Колектив ТНЕУ привітав 44-ту окрему артилерійську бригаду з річницею від дня заснування

Дата: 12-09-2016, 18:04 | Автор:

 Артилеристи, лицарі-сини
Не здатні бути іншими – воюють…
У серці з Україною вони
Дух героїзму й мужності гартують.
 
Дев'ятого вересня Тернопільський національний економічний університет привітав 44-ту окрему артилерійську бригаду, яка дислокується у Тернополі та виконує бойові завдання у зоні проведення АТО, з другою річницею від дня створення.
 
Бригаду було сформовано у вересні 2014 року в Яворівському районі Львівської області на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Пройшовши бойове загартування на Яворівському полігоні, її підрозділи підтримували і підтримують артилерійським вогнем механізовані частини на Сході України, по усьому фронті проведення АТО. Вони брали участь у визволені Слов'янська, обороняли Горлівку, Дебальцеве, Попасну, інші населені пункти. Справжні захисники України продовжують боронити кордони своєї держави.
 
В урочистостях з нагоди відзначення річниці взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Степанович Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Вікторович Овчарук, міський голова Тернополя Сергій Віталійович Надал, інші поважні гості.
 
Від колективу Тернопільського національного економічного університету ювілярів привітав проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич. Приємним дарунком з нагоди свята були виступи учасників творчих колективів ТНЕУ. Особливо заполонила усіх присутніх краса пісенного слова Оксани Корзун, Павла Тютюнника, Зоряни Вовк.