» » На території студмістечка ТНЕУ розміщено контейнери для збору використаних батарейок і скла

На території студмістечка ТНЕУ розміщено контейнери для збору використаних батарейок і скла

Дата: 7-09-2016, 09:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Скільки шкоди приносить нашому довкіллю використана батарейка, акумулятор чи бите скло? Ми дуже рідко задумуємося над цим питанням, тому і викидаємо ці речі у побутове сміття.
                 
Термін придатності первинних (неперезаряджуваних) батарейок зовсім короткий, вторинних – набагато довший, тому що їх можна перезаряджати декілька разів. Однак, рано чи пізно, вони переходять у непрацездатний стан. Коли приходить час позбавлятися від неробочих елементів живлення, мало хто звертає увагу на значок «не викидати до сміттєвої корзини». Одна пальчикова сольова батарейка, викинута на звалище, забруднює важкими металами близько 20 квадратних метрів землі.
 
Студенти Тернопільського національного економічного університету разом з адміністрацією не залишилися осторонь такої ситуації, тому у рамках концепції розвитку ТНЕУ «Зелений університет», під керівництвом проректора з питань соціально-економічного розвитку Булавинця Василя Ярославовича та господарського підрозділу вищого навчального закладу, на території студмістечка було розміщено спеціальні баки для збору використаних батарейок та різноманітного скла. Спеціальні утилізаційні баки розміщені біля входу в 1 гуртожиток та біля чорного входу у 3-й гуртожиток. Контейнери для скла розташовані біля 4-го корпусу ТНЕУ (господарська частина) та біля 3-го гуртожитку.
 
Усі зібрані використані батарейки та скло  надалі будуть передані на переробку. Ми закликаємо Вас не бути байдужими до збереження навколишнього середовища та викидати використані матеріали у спеціально відведені місця.
 
Тільки разом ми зробимо ТНЕУ найкращим!