» » «Студентська молодь – майбуття держави»

«Студентська молодь – майбуття держави»

Дата: 31-08-2016, 14:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 31 серпня 2016 року Тернопільський національний економічний університет щиро вітав гостей на урочистому святкуванні Дня знань. Особливо радісним цей день став для першокурсників, які вступили на навчання до омріяного вищого навчального закладу.
 
У сонячний останній літній день на Майдані знань ТНЕУ зібралися адміністрація університету, професорсько-викладацький колектив, студенти, батьки. Також на свято завітали високоповажні гості: голова Тернопільської обласної ради Віктор Вікторович Овчарук, міський голова Сергій Віталійович Надал, в.о. керівника місцевої прокуратури Павло Петрович Талаш, голова Тернопільського окружного адміністративного суду Надія Андріївна Данилевич, т.в.о. командир Тернопільської окремої артилерійської бригади Валентин Вікторович Козловець.
 
Поблагословили присутніх на щасливий і успішний прийдешній навчальний рік Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор і сотрудник архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Сергій.
 
З вітальними словами до університетської родини звернувся ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий:
 
«Сьогодні я з особливою гордістю і честю стою на Майдані знань Тернопільського національного економічного університету, адже саме зараз, святкуючи п’ятдесятий День знань у нашій Альма-матер,  ми пишемо золоті сторінки історії нашого вищого навчального закладу. Цей літопис осмислений, усвідомлений за своєю глибинною сутністю та переконаннями.
 
П’ятдесятий раз наше студмістечко розквітає від щирих юнацьких посмішок та хуртовини молодечого запалу. Душевний щем, радість і смуток переплітаються разом у наших серцях. Ятрить рана на Сході України, але нескорений дух української нації додає нам віри у майбуття нашої держави.
 
Ми зустрічаємо ювілей впевнено, будучи сильними у наукових школах, багатими на цілеспрямованих та патріотичних студентів, вірними своєму призначенню.
 
Студентство – юне і прекрасне обличчя нашої країни. Бажаю Вам упевнено йти дорогою знань та професійної майстерності.
 
Не будьте ніколи байдужими та інертними, виростайте справжніми патріотами й особистостями. Кожен із Вас унікальний та неповторний, кожен займе гідне місце в нашому університеті.
 
Не лякайтеся труднощів на шляху до своєї мети, бо вони загартовують і роблять Вас сильнішими. Будьте чесними перед собою, своєю родиною, відстоюйте свою позицію  й гідність. Ви – сила, яка може все.   Вірте у себе й власне призначення.       Звертаючись до всіх присутніх, висловлюю глибоку шану високоповажним професорам і доцентам, а також усім працівникам університету. Ви, безперечно, заслуговуєте найщирішої подяки за велику працю і вміння щедро передавати свої знання та досвід молоді.
 
Нехай цей навчальний рік подарує студентам-першокурсникам нові горизонти пізнання себе і світу, викладачів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей, а Господь подарує мир та добру долю Україні.
 
Творімо власну історію успіху!»
 
Кожен із нас сьогодні усвідомлює, що нова незалежна нація народилася саме тоді, коли у неї з'явилися Герої Майдану, Небесна сотня і справжні захисники України. За наше щасливе майбутнє героїчно загинули працівники, студенти й випускники нашого університету Тарас Слободян, Віктор Семчук, Володимир Гарматій, Роман Ільяшенко, Андрій Юркевич, Тарас Михальський, сергій Долгіх, Володимир Трух, Вадим Вернигора, Юрій Горайський.
 
Учасники дійства вшанували світлу пам'ять Героїв України хвилиною мовчання. Студенти ТНЕУ Юлія Кузьмович та Адам Додик запалили свічку та поклали квіти пам'яті Героїв Небесної Сотні до університетської каплиці.
 
День Знань  – це по-справжньому всенародне свято людяності й доброти, мудрості й надії, віри і любові. Це – хвилюючий порив до нових відкриттів, початок осяйного й нелегкого шляху до знань.
 
Цього святкового дня для  наших першокурсників розпочинається студентське життя – неймовірно захоплююче, сповнене турбот, хвилювань і яскравих мрій.
 
Усі першокурсники вищого навчального закладу отримали подарунки від ректора ТНЕУ – символічні скарбнички з солодкими монетами – на удачу та успіхи на студентській дорозі.
 
Сподіваємося, що студенти пишаються тим, що увійшли до кола дружньої згуртованої університетської родини, берегтимуть і примножуватимуть її традиції та надбання.
 
Вітаємо усіх з святом знань – святом людяності й доброти, мудрості й надії, віри і любові. Відрадно також, що усі, хто з об’єктивних причин не зміг бути присутнім на святкуванні, мали можливість розділити радість з його учасниками переглянувши онлайн-трансляцію на офіційному сайті ТНЕУ.
 

 
 
 
Впевнені, що цей навчальний рік буде вдалим для кожного – багатим на здобутки та перемоги. Бажаємо усім успіхів, нових досягнень і високих злетів!