» » До ТНЕУ завітав президент міста Єленя-Гура (Республіка Польща) Марцін Завіла

До ТНЕУ завітав президент міста Єленя-Гура (Республіка Польща) Марцін Завіла

Дата: 29-08-2016, 17:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 серпня 2016 року з робочим візитом до Тернопільського національного економічного університету  завітав президент міста Єленя-Гура пан Марцін Завіла. Спілкуючись з ректором ТНЕУ, він розповів про сьогодення Польщі: проблеми та перспективи розвитку, а також поділився досвідом урядування в місті Єленя-Гура.
                                  
«Мені дуже приємно, що я маю можливість сьогодні відвідати Тернопільський національний економічний університет й налагодити контакти для співпраці у галузі освіти. Наші держави мають багато спільного не тільки в історичному контексті, а й у бажанні розвивати культурні, наукові, спортивні та бізнесові стосунки. Я радий , що з кожним роком зростає чисельність українських туристів у Польщі й збільшується чисельність тих, хто хоче приїхати до України. Я з радістю запрошую студентів ТНЕУ та викладачів завітати до нашого міста відпочити, а також пройти практику й стажування у найкращих  підприємствах та фірмах нашого краю», – зазначив мер.
 
Андрій Ігорович розповів про співпрацю вищого навчального закладу з країнами-партнерами . «Найбільше угод сьогодні у нас із польськими університетами. Ми проводимо спільні наукові конференції, видаємо монографії, здійснюємо обмін студентами. Я зацікавлений у тому, щоб ми налагодили з Вами співпрацю за такими напрямами: проходження студентами практики на ваших підприємствах, проведення спільних культурних фестивалів, спортивних заходів, а також наукових досліджень», – констатував ректор ТНЕУ.
 
Гість  пообіцяв, що завітає у Тернопіль з групою бізнесменів, які реалізовуватимуть спільні проекти з тернополянами. У зустрічі також взяв участь заступник начальника управління стратегічного розвитку міста –  начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму                                                       Володимир Володимирович Кашицький.