» » Механізми впливу громадськості та бенефіціарів на забезпечення якості вищої освіти в Україна

Механізми впливу громадськості та бенефіціарів на забезпечення якості вищої освіти в Україна

Дата: 22-08-2016, 10:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

18 серпня 2016 р. у стінах ТНЕУ за ініціативи Комісії із забезпечення якості освіти відбувся круглий стіл «Механізми впливу громадськості та бенефіціарів на забезпечення якості вищої освіти в Україна», на якому поділилися своїми думками щодо забезпечення якості вищої освіти України д.е.н., проф. О.М. Ляшенко, д.е.н., проф. Г.Л. Монастирський, д.е.н., проф. В.В. Козюк, д.е.н., проф. О.В. Длугопольський, д.е.н., доц. Н.Я. Кравчук, к.е.н., доц. О.Ф. Овсянюк-Бердадіна, к.е.н., доц. Н.З. Лагоцька, к.е.н., доц. О.І. Серняк, к.е.н., доц. О.П. Шиманська, к.е.н., доц. Л.П. Амбрик, к.е.н., доц. Б.С. Малиняк, професорсько-викладацький склад кафедри економічної теорії, а також українські студенти та аспіранти, які навчаються у зарубіжних університетах на бакалаврських та магістерських програмах А. Луцишин та Т. Марків (Нідерланди, Німеччина).
Під час роботи круглого столу були обговорені питання європейського досвіду забезпечення якості вищої освіти, мотивації та самомотивації студентів до навчання, форм та можливих результатів запровадження інституту незалежних освітніх аудиторів (у вигляді brain storming).
Заплановано видання збірника матеріалів за результатами роботи аналогічних круглих столів по Україні за такими напрямками:
·     Становлення та розвиток вітчизняної системи забезпечення якості вищої освіти на національному та локальному рівнях,
·     Проблеми громадського контролю забезпечення якості вищої освіти в Україні,
·     Запровадження інституту незалежних освітніх аудиторів в систему вищої освіти України,
·     Роль громадськості та бенефіціарів у процесі розробки внутрішніх систем забезпечення якості вищої освіти в університетах,
·     Залучення студентів до забезпечення якості вищої освіти,
·     Роботодавець як суб’єкт забезпечення якості вищої освіти,
·     Європейський досвід для створення ефективної системи громадського контролю й оцінки якості вищої освіти в Україні.
Захід організовано за сприяння NGO "Institute of Policy and Governance” та Посольства США в Україні.