» » Науковці ТНЕУ – переможці конкурсу проектів Erasmus+

Науковці ТНЕУ – переможці конкурсу проектів Erasmus+

Дата: 16-08-2016, 16:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Освітня онлайн-платформа SmartMe University і сім українських вищих навчальних закладів отримають грант від програми Європейського союзу Erasmus+ на суму 816,72 тис. євро на реалізацію освітнього проекту у сфері Internet of Things.
Завданням проекту ALIOT - Internet of Things: Emerging Curriculum for Industry and Human Applications, учасником якого є команда кафедри ІОСУ та НДІ Інтелектуальних комп’ютерних систем ТНЕУ (проф. А. Саченко, доц. П. Биковий та інші), є забезпечення освітнього процесу й досліджень у галузі IoT відповідно до потреб сучасного суспільства. Від учасників дослідження буде потрібно скоригувати навчальні програми університетів згідно зі змінами на світовому ринку праці в сфері інформаційних і комунікаційних технологій. З технологічної точки зору ІoT - це концепція, що об'єднує сенсорні мережі, технології M2M (міжмашинної взаємодії), прикладні програми для обробки даних від сенсорів, переносну електроніку і хмарні технології.
Крім SmartMe University та Тернопільського національного економічного університету, в проекті візьмуть участь Національний аерокосмічний університет «Харківський авіаційний інститут», Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, Одеський національний політехнічний університет, Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Запорізький національний технічний університет, а також університети Португалії, Великої Британії, Швеції, Італії.
Координатором проекту є Університет Ньюкасла (Велика Британія). Роботи стартують 15 жовтня 2016 року і триватимуть три роки.