» » ЗУСТРІЧ ІЗ ЗАКОРДОННИМИ ГОСТЯМИ

ЗУСТРІЧ ІЗ ЗАКОРДОННИМИ ГОСТЯМИ

Дата: 29-06-2016, 15:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

29 червня 2016 р. з ініціативи кафедри економічної теорії у ТНЕУ відбулася зустріч професорсько-викладацького колективу з представниками Університету Уппсали (Швеція).
Під час зустрічі перший проректор ТНЕУ Шинкарик М.І., завідувач кафедри економічної теорії, професор Козюк В.В. та професор Длугопольський О.В. обговорили з професором кафедри управління Університету Уппсали, головою Комітету премії Й. Шютте Лі Бенніх-Бьоркман перспективи співпраці університетів України та Швеції у науковій та освітній сферах, подискутували стосовно спільних проблем розвитку вищої освіти за умов сучасних викликів та можливостей, окреслили перспективні вектори координації діяльності щодо підготовки бакалаврів-політологів, економістів та юристів. Зарубіжних гостей особливо цікавили реформи у сфері вищої освіти України за період 2014-2016 рр.
Також обговорювалися питання нещодавнього референдуму Brexit, його наслідки для цілісності ЄС, а також ставлення до аналогічних референдумів у Швеції.
Афілійований науковий співробітник Центру російських та євразійських досліджень Університету Уппсали, д.ф.н. Сергій Курбатов презентував авторську монографію «Феномен університету в контексті часових та просторових викликів», після чого відповів на питання викладачів щодо університетських рейтингів, проблем якості вищої освіти, зовнішньої та внутрішньої системи забезпечення якості освіти в Україні.