» » Підписання Меморандуму про співпрацю

Підписання Меморандуму про співпрацю

Дата: 24-06-2016, 10:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Нещодавно за підтримки ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого відбулося підписання Меморандуму про співпрацю у сфері підвищення фінансової грамотності населення у Тернопільській області між управлінням освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та факультетом фінансів Тернопільського національного економічного університету.
 
Під час зустрічі начальник управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Зіновіївна Хома звернула увагу на доцільність реалізації дієвої співпраці між обома сторонами щодо забезпечення формування фінансових знань та навиків у молодого покоління, а також необхідність участі й співпраці освітян, громадськості, науковців і практиків-фінансистів у цій сфері. У свою чергу декан факультету фінансів Андрій Ярославович Кізима та завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, професор Ольга Павлівна Кириленко виокремили основні напрями співпраці, а саме:
 
– реалізація спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, круглих столів, конференцій тощо) й інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо підвищення рівня фінансової обізнаності громадян;
 
– розробка та втілення навчальних й інформаційних програм і курсів, проектів, спрямованих на підвищення компетенції молоді стосовно управління особистими фінансами, розширення масштабів використання фінансових інструментів, посилення їх захищеності як споживачів фінансових послуг, підвищення довіри до фінансово-банківської сфери;
 
– організація спільних заходів, таких як Global Money Week, Тиждень фінансової грамотності, День фінансиста тощо;
 
– можливість проведення на базі ТНЕУ курсів підвищення кваліфікації для вчителів шкіл, коледжів та училищ з метою підвищення якісного рівня викладання економічних дисциплін в освітніх закладах Тернопільської області.
 
Професор Тетяна Олексіївна Кізима ознайомила шановну гостю з основними досягненнями й освітніми та науковими заходами, організованими колективом кафедри фінансів ім. С.І. Юрія у сфері підвищення фінансової грамотності населення та управління особистими фінансами.
 
Учасники зустрічі погодилися, що ефективна реалізація положень Меморандуму сприятиме підвищенню фінансової грамотності населення у Тернопільській області та створить передумови для ефективнішого управління особистими фінансами.