» » Відбулося підписання договору між ТНЕУ та Пряшівським університетом (Словацька Республіка)

Відбулося підписання договору між ТНЕУ та Пряшівським університетом (Словацька Республіка)

Дата: 21-06-2016, 10:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 9-10 червня з робочим візитом у Тернопільському національному економічному університеті перебувала делегація з Греко-католицького теологічного факультету Пряшівського університету (Словацька Республіка).
 
З метою налагодження міжнародної співпраці та підписання договору до вищого навчального закладу завітали проф. Петер Штурак, проф. Марек Петро, проф. Франтішек Чітбай.
 
Науковців гостинно зустрів професорсько-викладацький колектив юридичного факультету ТНЕУ разом із деканом ЮФ, к.ю.н. Сергієм Володимировичем Банахом.
 
Колеги обговорили умови наукової співпраці, яка здійснюватиметься  у сфері канонічного права, медіації та історії, також реалізації досліджень у галузях, які є предметом спільного інтересу обох факультетів.
 
Договірні сторони обумовили основні напрями співпраці: реалізація спільних досліджень; обмін викладачами та студентами проведення лекцій і семінарів; організація спільних наукових конференцій, симпозіумів і семінарів; сприяння обміну академічними працівниками і студентами (мобільність); обмін публікаціями і науковими здобутками; публікації результатів спільних досліджень.
 
Під час зустрічі науковці визначили координаторів, які реалізовуватимуть зміст і предмет договору: доц. ЙЦД-р. Франтішек Чітбай, ПгД (Пряшівський університет) та кандидат історичних наук, доцент кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Василь Зіновійович Ухач (Тернопільський національний економічний університет).
 
Після підписання договору колеги мали нагоду поспілкуватися і поділитися досвідом стовно наукових напрацювань.
 
Сподіваємося, що співпраця між факультетами буде дієвою, ефективною та результативною.