» » Стажування у Європейському інституті Saarland University

Стажування у Європейському інституті Saarland University

Дата: 17-06-2016, 12:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Упродовж 5-13 червня 2016 р. на запрошення Europa-Institut of Saarland University (м.Саарбрюкен, ФРН) д.е.н., проф. кафедри економічної теорії Длугопольський О.В. взяв участь у Spring School in European Integration "Human Rights as a Key for Democracy” за підтримки Federal Foreign Office таGermanAcademicExchangeService(DAAD).

Весняна школа об’єднала 20 дослідників-науковців у сфері економіки, права, соціології, політології з Німеччини та України, які упродовж інтенсивного періоду навчання мали можливість дізнатися більше про проблеми сучасної Європи, євроінтеграції, захисту прав людей, політики Східного партнерства тощо. Особливу увагу було приділено необхідності проведення актуальних міждисциплінарних досліджень, якості наукової та освітньої роботи, міжкультурним комунікаціям з огляду на перспективи подальшого співробітництва науковців України та Німеччини в рамках проектів Horizon2020, Erasmus+,DAAD. Саарландський університет, на базі якого проводилась весняна школа, відомий своєю історією, яка починається із 1948 р., інтенсивністю навчання на 8-ми факультетах, великою кількістю іноземних студентів (із 18 тис. студентів 17% становлять іноземці), активною підтримкою міждисциплінарних напрямків досліджень.

Під час навчання провідними європейськими професорами з проблем євроінтеграції запрошеним дослідникам з України та ФРН було прочитано такі лекції:

-Prof.,Dr.PascalHector,ForeignOfficeGermany"AccessionProcessandEnlargementoftheEU”;

-Prof.,Dr.ThomasGiegerich,DirectoroftheEuropa-Institut "Charter of Fundamental Rights of the EU and Human Rights Protection in Europe”;

-Prof., Dr. Zlatan Meskic, University of Zenіca "History of European Integration”;

-Prof., Dr. Georg Ress, Europa-Institut "The EU and Human Rights”;

-Dr. Andreas Marchetti, University of Bonn "The Neighborhood Policy of the EU”;

-Prof., Dr. Gerd Morgenthaler, University of Siegen "Globalization and Power Politics in the 21-st Century”.

Учасникам також було запропоновано кілька case-studies з проблем демократії, суспільного вибору, та навчальний візит до м.Страсбург (Council of Europe, European Court of Human Rights). За результатами весняної школи запланована довгострокова співпраця ТНЕУ та Саарландського університету в рамках Erasmus+.