» » Освітній курс з фінансової грамотності ФГВФО

Освітній курс з фінансової грамотності ФГВФО

Дата: 16-06-2016, 13:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На офіційній сторінці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в мережі Інтернет у розділі «Фінансова просвіта» у вільному доступі розміщено «Освітній курс з фінансової грамотності ФГВФО» (http://www.fg.gov.ua/fin-prosvita ). Цей курс був розроблений за підтримки експертів Програми розвитку фінансового сектору (USAID-FINREP II) і складається з двох модулів.
                           
Завдання першого модуля «Банківські продукти та послуги» – пояснити як працює фінансова система та банки зокрема. Пройшовши цей модуль, користувачі ознайомляться з перевагами обслуговування у банку, видами банківських рахунків та процедурою їх відкриття, юридичними правами та обовязками споживачів банківських послуг.
 
Другий модуль курсу присвячений системі гарантування вкладів фізичних осіб. Ознайомившись з ним, користувачі дізнаються, які вклади відшкодовуються Фондом, зрозуміють, які кроки необхідно зробити для того, щоб отримати гарантоване відшкодування коштів за вкладом у випадку, якщо банк стане неплатоспроможним.
 
Матеріали курсу містять посилання на тести відповідних статей законів. Після кожного модуля є тести для перевірки знань та пояснення використаних у матеріалах термінів.