» » «Проблеми та перспективи функціонування казначейської системи України»

«Проблеми та перспективи функціонування казначейської системи України»

Дата: 13-06-2016, 16:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 9 червня 2016 року об 11.00 год. відбулося засідання круглого столу на тему: «Проблеми та перспективи функціонування казначейської системи України», організоване викладачами кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Перевознюк В. В. та Русіним В. М., а також студентами 3-го курсу факультету фінансів.
                                  
До наукового заходу долучилися завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія д.е.н., професор Кириленко О.П., заступник начальника відділу видатків, мережі та зведених показників бюджету Головного управління Державної казначейської служби України в Тернопільській області Осадчук Н.В., заступник декана факультету фінансів Маршалок Т.Я., викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Перевознюк В.В., Русін В.М., Коваль С.Л., Стоян В.І. та студенти 3-го і 5-го курсу факультету фінансів.
 
Упродовж зустрічі учасники розглянули актуальні питання функціонування казначейської служби України, серед яких: статус, завдання Казначейства України та його взаємодія з іншими органами оперативного управління бюджетом; проблеми казначейського обслуговування місцевих бюджетів; специфіку електронного відшкодування податку на додану вартість; зарубіжний досвід функціонування казначейства; порядок звітування розпорядників бюджетних коштів та ін.
 
Під час обговорення важливих питань функціонування казначейської служби в Україні присутні жваво дискутували, висловлювали власне бачення щодо напрямів удосконалення роботи казначейства. Потрібно зауважити, що захід був дуже цікавим, а рівень його організації – високим, що є результатом ефективної підготовки студентів. Осадчук Наталії Володимирівни, яка взяла участь у роботі засідання, розповіла про окремі особливості казначейського обслуговування бюджетів з практичної точки зору.
 
Завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Кириленко Ольга Павлівна, підсумовуючи роботу учасників засідання круглого столу, висловила вдячність викладачам за його організацію, студентам за ґрунтовні знання, викладачам і практикам за влучні зауваження та поради й закликала до подальшої співпраці.