» » «Практичні основи професійної діяльності з питань митної справи»

«Практичні основи професійної діяльності з питань митної справи»

Дата: 10-06-2016, 16:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 30 травня по 3 червня 2016 р. студенти-митники та студенти-податківці V курсу факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету відбувся тижневий курс навчання у Департаменті спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби України в м. Хмельницькому за напрямом «Практичні основи професійної діяльності з питань митної справи».
 
Студенти ознайомилися з базовими теоретичними положеннями роботи митних органів в Україні і Департаменту загалом,  а також практичними аспектами їх діяльності. Зокрема, обговорили актуальні питання стосовно боротьби з корупцією та проходження державної служби в Україні за їхніми законодавчими новаціями, звернули увагу на переміщення предметів контрабанди через митний кордон України, зокрема культурних цінностей.
 
Дуже цікавим було вивчення методики застосування та дії  спеціальних технічних засобів митного контролю при виявленні митних правопорушень, а також  молодь із захопленням спостерігала за процесом кінологічної підготовки собак до пошуку контрабандних предметів та контрафактних товарів при проведенні митного огляду. Крім того, дуже корисними  стали тренінги спрямовані на володіння студентами іноземними мовами, методикою спілкування, спостереження й аналізом поведінки оточуючих.
 
За результатами проходження курсу був проведений вихідний тестовий контроль  знань, відповідно до якого усім студентам, які взяли участь у професійному курсі, були вручені сертифікати Департаменту.
 
Студенти факультету фінансів під час проходження курсу «Практичні основи професійної діяльності з питань митної справи» здобули цінні знання, що допоможуть їм у майбутній діяльності та висловлюють щиру подяку професорсько-викладацькому колективу кафедри податків та фіскальної політики, зокрема ректору Тернопільського національного економічного університету д.е.н., професору Крисоватому Андрію Ігоровичу, завідувачу кафедри Луцику Анатолію Ігоровичу та доценту кафедри Дем'янюк Ользі Борисівній за організацію курсу навчання. Також молодь щиро дякує працівникам Департаменту, директору Войцещуку Андрію Дмитровичу  і заступнику директора ? Вальчук Галині Василівній, усім лекторам, що долучилися до курсу, за надану можливість  здобути корисні фахові знання.