» » «Битва Університетських Стартапів»

«Битва Університетських Стартапів»

Дата: 10-06-2016, 16:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 9 червня у стінах ТНЕУ відбувся двобій, а саме четверта «Битва Університетських Стартапів», учасниками якої стали студенти Тернопільського національного економічного університету та Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.
 
У заході взяли участь 9 команд, серед яких – 4 команди ТНЕУ, 4 команди ТНТУ ім. І.Пулюя і одна команда, яка представляла соціальний проект. Студенти презентували такі стартапи: «FrontandDevClub», «Технічні рішення для підтримки існуючих та впровадження нових послуг», «HeroesofDarkDungeons», «Аналіз транспортної системи міста», «PrintCloud», «Учнівський інтелектуальний фестиваль «Вундеркіндер», «ECOLogic», «Рекламні відео ролики соціального характеру – культурна та вихована громада», «Тернопільська молодіжна районна рада». 
 
Словами вітань «битву» відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Олег ПетровичАдамів. Він зауважив: «Дуже приємно, що відбудеться двобій «тернопільських титанів». Така алегорична назва для двох університетів є досить приємною. Скажу як представник  одного з вищих навчальних закладів цієї битви – ми дійсно одні з студентських інноваційних осередків, які можуть генерувати ідеї та реалізовувати проекти. Відрадно, що сьогодні нашої роботи долучилися експерти – це відомі діячі, підприємці, бізнесмени Тернопільщини. Шановні експерти прошу оцінювати виступи кожної команди об’єктивно. Бажаю всім командам удачі». 
 
Першою представляла свій проект молодь Тернопільського національного економічного університету. Незважаючи на хвилювання усіх команд, презентація інвестиційних проектів відбулася успішно,експерти ставили запитання учасникам, на які отримували змістовні та обґрунтовані відповіді.  Проекти оцінювали за 5-тибальною шкалою.  
 
По закінченню дійства експерти підрахували бали та оголосили команду-переможця, на реалізацію проекту якої спрямовуватимуться інвестиції. Найвищу оцінку отримав молодіжний проект «Учнівський інтелектуальний фестиваль «Вундеркіндер». Учасники інших команд не розчарувалися, аджепрекрасно зрозуміли, що це не завершення, а лише початок для удосконалення своїх ідей та проектів.