» » Своє третє День народження відсвяткував ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина!

Своє третє День народження відсвяткував ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина!

Дата: 9-06-2016, 11:11 | Автор:


   Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій кожної людини є дуже радісним та піднесеним. Це є День народження, особливий день, сповнений вітань, подарунків, щирих побажань та очікування дива. Особливо значущим стає цей день тоді, коли до святкування приєднується тисяча студентів та їхніх викладачів, аспірантів, меценатів та партнерів.
   Святкування Дня народження Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин розпочалося 1 червня з відкриття «Площі абревіатур». Біля входу в центральний корпус розмістили абревіатуру нашого інституту, в якій окрім офіційного розшифрування назви нашого інституту також можна прочитати і характеристики студентів, які тут навчаються, а саме: «Надзвичайні, Неординарні, Інтелігентні, Молоді, Ексклюзивні, Волелюбні». Честь відкривати «Площу абревіатур» мали студентський директор Масьонкова Марія, директор інституту Таранов Ігор Михайлович та проректор з науково-педагогічної роботи д.е.н., професор Брич Василь Ярославович. Відкриваючи цю площу директор інституту побажав студентам протягом усього життя відповідати цим зашифрованим характеристикам, а слухачі дитячого університету «Oeconomus» випустили чотирьох білих голубів, які завжди асоціюються з чистотою молодечих душ, ідей та з надією на мир у всьому світі. Закінчився захід традиційною фотосесією на добру згадку та гарним, піднесеним настроєм усіх присутніх.
   Приємним подарунком для слухачів дитячого університету став аква-тур на прогулянковому катері, реалізувати який вдалося за підтримки наших партнерів та меценатів. Під час екскурсії, яка була безкоштовною для наших слухачів та студентів, всі мали можливість милуватися красою рідного краю. Аби розважити усіх охочих під час подорожі студентський актив ННІМЕВ проводив різні конкурси та ігри. А в цей час на околицях університету студенти та викладачі приймали участь у «Квесті ННІМЕВ», який був орієнтований на знання студмістечка. Тому всі бажаючі приймати участь у даному заході, були розділені на команди, шукали коди, фотографувалися біля кожної локації, де були розміщені коди. Найшвидше справилися з завданнями команда студентів групи Т-11.
  В нашому університеті працює ціла плеяда ентузіастів та професіоналів, які допомагають студентам розкрити свої спортивні здібності. В рамках святкування Дня інституту старшим викладачем кафедри фізичної культури та спорту Міщанчуком Р.М. та адміністрацією інституту був організований та проведений футбольний турнір серед команд інституту на кубок Богдана Гаврилишина. Перемогу отримала збірна команда третього курсу (гр.Т-31 та МАУБ-31). Спортивні змагання скріпили фізичний дух студентів інституту. 
   З нагоди святкування Дня інституту також було представлено виставку архівних документів «Богдан Гаврилишин – видатна постать сучасності», яка розмістилася в університетській світлиці ТНЕУ. На відкритті виставки к.е.н., доц. Таранов І.М. розповів усім гостям виставки, що представленні матеріали довгий час зберігалися в особистому архіві Богдана Дмитровича і під час чергової зустрічі були передані в розпорядження фонду інституту.
   В експозиції виставки мовою архівних документів було відзеркалено життєвий шлях патрона нашого інституту – Богдана Гаврилишина. Тетяна Василівна Сохацька, яка готувала виставку, ознайомила всіх присутніх з текстами статей, матеріалами виступів Богдана Дмитровича на конференціях, копіями листування з представниками влади, науки та творчої інтелігенції. Гармонійним доповненням виставки стала демонстрація фільму про Богдана Гаврилишина, під назвою «Місія – Свобода», люб’язно наданого Благодійним Фондом Б. Гаврилишина.
   Другий день свята розпочався з дегустації страв національної кухні. Студенти усіх країн Африки, Еквадору, Туреччини, Азербайджану які навчаються у ТНЕУ, були запрошені представити свої національні страви. Традиційно присмачені квітковими настоянками і гострими приправами африканські страви захоплювали і вражали смаки усіх гостей. Гуру приготування страв української кухні, відомий ресторатор – Ігор Парій пригостив усіх охочих традиційними національними смаколиками. Звісно, ніхто з наших гостей не пройшов повз морозиво від компанії «Ласунка», традиційний торт та фірмовий напиток усіх наших студентів під назвою «ННІМЕВка святкова». 
   Та найцікавішою частиною був святковий концерт. На урочистості з цієї нагоди зібрався багаточисельний колектив нашого вишу, представники державних органів влади, науковці, викладачі, студенти, аспіранти, гості та наші меценати. Теплі слова вітань на адресу ННІМЕВ лунали від ректора ТНЕУ, професора Крисоватого Андрія Ігоровича, який проводив церемонію нагородження найкращих студентів та викладачів інституту. В урочистій частині святкового дійства звучало багато слів вітання, побажання від наших гостей та партнерів. А далі – концертна частина, ретельно підготовлена студентами ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина, де вони демонстрували свої здібності і таланти. Ейфорію краси і пластики подарували імениннику слухачі Міжнародного дитячого університету «Oeconomus». Звичайно ж, не обійшлося без подяк та подарунків від директора інституту Ігора Михайловича Таранова студентам, викладачам та працівникам інституту за вагомі досягнення в науці, спортивному житті, особистий внесок у громадське життя інституту. Завершилося святкування нашого трьохрічного Дня народження студентською вечіркою в РК «МАХІМ», оскільки жоден студент не може уявити будь-яке свято без музики й танців. 
   Свято закінчилося, але хороший настрій та позитивні емоції залишилися на цілий рік. Сподіваємось, кожен з нетерпінням буде чекати на наступний рік, а значить, на таке ж чудове свято!
Фотозвіт: