» » ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ гостинно зустрів музичний гурт з Німеччини «Der Don und Daniel» з м. Гамбурга

ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ гостинно зустрів музичний гурт з Німеччини «Der Don und Daniel» з м. Гамбурга

Дата: 7-06-2016, 14:40 | Автор:

     Впродовж 2-3 червня 2016 р. україно-німецька факультет-програма ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ гостинно приймала музичний гурт з Німеччини «Der Don und Daniel» з м.Гамбурга. Креативний дует завітав до Тернополя в рамках масштабного турне країнами Центральної та Східної Європи. Цей цікавий міжкультурний мистецький проект відбувся за фінансової підтримки фонду ім. Роберта Боша та організаційної роботи лекторів цього фонду в Україні – п. Сюзанн Хатляйб (Тернопільський національний університет, м.Тернопіль) та п. Лєна Грімм (Чорноморський державний університет ім. Петра Могили, м.Миколаїв) і мав назву «Що таке дружба – музичні зустрічі від Ельби до Чорного моря». Основна мета проекту полягає у встановленні та розвитку міжкультурного діалогу між музикантами та творчими молодими людьми з країн Східної Європи, який може в майбутньому розвинутись через активну участь обидвох сторін в майбутніх міжнародних культурних проектах.
   Відтак, у п’ятницю, 3 червня 2016 р., у світлиці університету музиканти провели презентацію та мистецько-прикладний воркшоп за участю студентів ТНЕУ, ТНПУ, а також школярів тернопільських шкіл, що вивчають німецьку мову. Усі учасники творчого майстер-класу з ентузіазмом виконували поставлені завдання та генерували ідеї щодо написання пісень німецькою мовою, в результаті чого таки з’явився новий хіт «Trotzdem Freundschaft» («І все таки дружба»). Музикантів приємно вразила креативність та заангажованість молодих людей у цей проект, а також хороший рівень володіння німецькою мовою, що дозволило учасникам з обох сторін спілкуватись «на рівних».   
   Приємним завершенням продуктивного п’ятничного дня був безкоштовний концерт гурту. О 20.00 усі бажаючі могли послухати німецьких гостей у дружній ресторації «Мамонт».
Музиканти гурту «Der Don und Daniel» Деніз Ясперсен та Даніель Кох висловлюють подяку заступнику директора ННІМЕВ – керівнику українсько-німецької факультет-програми та ректорату ТНЕУ за організаційну підтримку у проведенні заходу.
   Детальніше за посиланням: https://derdonunddaniel.wordpress.com/2016/06/05/tag-7-team-ternopil/ 
Фотозвіт: