» » «Попереднє рішення Суду Справедливості Європейського Союзу і Угода про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом»

«Попереднє рішення Суду Справедливості Європейського Союзу і Угода про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом»

Дата: 6-06-2016, 12:16 | Автор: студентка групи МАУБ-11 Брик Ірина

 У процесі євроінтеграції в кожній країні настає момент, коли це питання із зовнішньополітичного перетворюється на ряд конкретних і складних завдань внутрішньої політики. В України така ситуація виникла після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Відтоді на перший план вийшли такі важливі питання імплементації сотень європейських нормативних актів для того, щоб правила, за якими функціонує державний сектор, політика та економіка в Україні, були такими ж як у Європі.

Налагодити цю роботу не так просто. З цією метою 24 травня 2016 року колектив юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету організував засідання круглого столу на тему: «Попереднє рішення Суду Справедливості Європейського Союзу і Угода про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

Гості круглого столу – доктор Агата Цапік (Люксембург) та доктор Рудольф Остріханський (Варшава) – ознайомили присутніх з особливостями функціонування Суду Справедливості ЄС та інших важливих інституцій співтовариства.

Під час наукового заходу з цікавими та пізнавальними доповідями і презентаціями виступили члени наукового гуртка кафедри міжнародного права та європейської інтеграції (науковий керівник к.ю.н., доцент Жукорська Ярина Михайлівна).

Активне обговорення та жваву дискусію викликали доповіді студентів Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, підготовлені англійською мовою (науковий керівник к.ю.н. Баран Анжеліка Володимирівна).

За результатами роботи круглого столу кращі студентські доповіді були відзначені грамотами.

Організатори круглого столу – Школа польського та європейського права (керівник Саванець Людмила Михайлівна, кафедра теорії та історії держави і права та кафедра міжнародного права та європейської інтеграції ТНЕУ).