» » Міжнародна науково-практична конференція «Виборче право України у контексті демократичних стандартів»

Міжнародна науково-практична конференція «Виборче право України у контексті демократичних стандартів»

Дата: 6-06-2016, 11:02 | Автор: студентка І курсу юридичного факультету ТНЕУ Павлишин Мар'яна

 Київ – це місто, сповнене запахом історії та запашних каштанів, настрій якого не може не доторкнутися до душі кожного, хто там побуває. Не винятком стали студентки 1 курсу юридичного факультету ТНЕУ Базилевич Олена та Павлишин Мар’яна, які  разом із викладачами Баран Анжелікою Володимирівною і Цимбалістим Тарасом Олеговичем взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції  «Виборче право України у контексті демократичних стандартів».
                      
Захід відбувся 26-27 травня 2016 р. у НУ «Києво-Могилянська академія». Студенти разом з викладачами мали можливість поспілкуватися з провідними науковцями  та фахівцями у галузі конституційного (зокрема, виборчого) права з основних наукових центрів і юридичних вищих навчальних закладів з Києва, Львова, Одеси, Харкова та інших міст.
 
Колеги обговорювали питання, що стосуються розгляду проблем виборчого права та виборчого законодавства України у контексті вимог стосовно дотримання спільних для держав-членів Ради Європи правових стандартів демократичних виборів. Цікавими для учасників конференції були доповіді провідних  членів  та експертів  Венеціанської Комісії з різних європейських держав, що стосувалися принципів виборчого права та європейських  виборчих стандартів, суб’єктивних  виборчих  прав та гарантії їх реалізації, інформаційного забезпечення виборів та передвиборчої агітації, ефективної системи  оскарження та розгляду виборчих спорів.
 
Особливу увагу гостей привернула презентація третього видання збірника українських перекладів основних документів Венеціанської Комісії у галузі конституційного та виборчого права, референдумів та свободи об’єднання, підготованого Інститутом виборчого права у співпраці з Венеціанською Комісією, який містить основні положення конференції та розв’язок проблемних питань, що стосуються даної теми.
 
Науково-пізнавальна екскурсія до столиці України подарувала представникам юридичного факультету ТНЕУ позитивні враження та яскраві емоції. Студенти та викладачі дякують усім організаторам поїздки та сподіваються, що ця конференція була гарною можливістю для подальшої реалізації інтелектуального потенціалу молоді ЮФ.