Свято сили духу та мужності

Дата: 26-05-2016, 10:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

«Інтегрувати людей з особливими потребами у суспільство, допомогти їм відчути, що вони здатні на більше», – такий мотиваційний проект в 2013 році започаткувала виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України – Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу». Цього року спартакіада вийшла на якісно новий рівень, кількість учасників значно зросла, а спортивна конкуренція була гострою. 
 
Любов до життя та спорт – головні ліки, серйозне підґрунтя для людей з обмеженими можливостями. Потерпілі на виробництві на змаганнях зустрічаються, як давні друзі, приїздять сім‘ями, аби вболівати за рідних.
 
25 травня 2016 р. у  спортивному комплексі Тернопільського національного економічного університету відбувся перший етап змагань IV Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві.
 
«На спортивне свято «Сила духу» зібралися не просто ентузіасти, які намагаються випробувати свої здібності та можливості, а люди з особливими потребами,–   відкрив змагання в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Тернопільській області Федір Бортняк, – Вони навчилися реалізовувати свій потенціал у щоденному житті, успіхами та досягненнями переконливо доводять, що сила духу перемагає будь-які негаразди. Багато наших підопічних пережили життєві трагедії і ми влаштовуємо ці змагання, перш за все, щоб допомогти таким людям розкрити свої таланти, адаптуватися до сучасного суспільства. Коли люди звертаються до структур Фонду в області – завжди отримують професійну консультацію, співчуття та увагу,  відчуття, що вони не залишені наодинці зі своєю бідою. Адже цього наші підопічні часто потребують не менше, ніж страхових виплат». 
 
На перший етап змагань спартакіади прибули представники усіх районів та м. Тернополя. Сімдесят сім осіб пройшли відбіркові змагання із семи видів спорту – армспорту, бомбаскету, гирьового спорту, дартсу, настільного тенісу, шашок та шахів.
 
Чимало учасників спортивних баталій  вже вдруге, а то і втретє долучилися до змагань. Такі, як Петро Григорович Федчишин з Козови, Василь Іванович Волос з Борщівського району, Богдан Сидорович Комаринський з Тернополя, Зиновій Львович Віш з Бережанщини, Надія Зиновіївна Герман з Підволочиського району, Микола  Юрійович Колонтай з Шумщини та багато інших знають, що участь в спартакіаді – це вже перемога.
 
До організації спортивного свята долучилися народний депутат України І.М. Побер,  міський голова міста Тернополя С.В. Надал, в.о. начальника головного управління Національної поліції в Тернопільській області О.М. Богомол, директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА В.А. Боярський. Також підтримали цей соціальний проект керівництво ТНЕУ, Тернопільської обласної ради профспілок та організації роботодавців Тернопільської області,головного управління пенсійного України в Тернопільській області, обласної організації ФСТ «Спартак» та чимало інших. 
 
У вітальному слові, адресованому учасникам спартакіади, директор виконавчої дирекції Фонду Валерій Акопян зауважив, що цей захід асоціюється зі святом мужності, здоров’я та нездоланної сили духу: «Беручи участь у спартакіаді, Ви надихаєте усіх, хто втратив здоров’я внаслідок трудового каліцтва, до фізичного самовдосконалення та слугуєте в суспільстві гарним прикладом для наслідування. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, що покликаний всіляко Вас у цьому підтримувати, і надалі буде Вашим надійним партнером і захисником».
 
Після спортивних баталій для усіх – і спортсменів, і вболівальників – виступили солісти Тернопільського національного економічного університету: Оксана Корзун, Роксолана Залізняк, Зоряна Вовк, Марія Заверуха, Оксана Скрепецька, Павло Тютюнник.
 
В загальнокомандному заліку перше місце здобули спортсмени-аматори, які представляли відділення виконавчої дирекції Фонду в Кременецькому районі, «срібло» виборола команда відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Тернополі, а «бронзу » – команда відділення виконавчої дирекції Фонду в Бережанському районі.
 
Переможці в особистому заліку поїдуть на фінал змагань четвертої Всеукраїнської спартакіади потерпілих на виробництві «Сила духу», який пройде в Ужгороді у червні цього року.