» » «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти»

«Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти»

Дата: 19-05-2016, 09:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 17 травня 2016 року колектив кафедри іноземних мов та професійної комунікації ТНЕУ організувала IV Міжнародну студентську наукову конференції «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти».
 
Конференція відбулася вчетверте з метою стимулювання та мотивації молоді до обговорення актуальних питань сучасності іноземними мовами як важливого засобу міжкультурного спілкування наукового товариства у глобалізованому світі, підвищення ефективності студентської науково-дослідної роботи, посилення міжвузівської співпраці в науковій сфері, а також оптимізацї використання ресурсів іншомовної комунікації для формування та розвитку професійних мовних компетенцій, обміну думками та досвідом між студентами щодо стратегічних питань розвитку в таких сферах як економіка, міжнародна економіка, фінанси, менеджмент, облік та аудит, комп`ютерні науки, право.
 
Для участі у конференції було надіслано більше 150 тез студентами усіх факультетів ТНЕУ, інших українських університетів, а також Польщі, Великобританії, Китаю, Респу?бліки Кот-д'Івуару, Гани, Еквадору. У заході брали участь представники професорсько-викладацького колективу кафедри іноземних мов та професійної комунікації, науковці з Канади, США, Фінляндії, студенти ТНЕУ, а також інших вищих навчальних закладів Тернополя та України.
 
Відкрила пленарне засідання завідувач кафедри  іноземних мов та професійної комунікації ТНЕУ Наталя Степанівна Лиса, яка зазначила, що Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Глава держави прийняв таке рішення, як зазначила завідувач, «враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку».
 
Активну участь кафедри іноземних мов та професійної комунікації у створенні умов для реалізації інноваційного потенціалу молоді, формуванню та розширенню міжнародних відносин між студентами різних регіонів України та інших країн відзначив у своєму вітальному слові директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б.Д. Гаврилишина Ігор Михайлович Таранов.
 
Активні дискусії з питань економічного розвитку у Гані та Еквадорі, туристичних та економічних перспектив у республіці Берег Слонової Кістки,  проблем права та тенденцій розвитку комп’ютерних технологій  викликали доповіді студентів Дж. Аргельо,  Б. Ашанжа, А. Блесінга, О. Никорак, Ю. Щепанюка та С.Яцків  на пленарному засіданні.
 
Робота продовжилася у формі секційних засідань у таких тематичних напрямах: тенденції розвитку міжнародної економіки, маркетингу і туризму в умовах глобалізації та євроінтеграції;  менеджмент, актуальні напрями правового та соціального розвитку юриспруденції; бухгалтерський облік та аудит, фінансові стратегії та банківські системи в умовах міжнародного співробітництва; перспективи розвитку агропромислового сектору української економіки; комп’ютерні та інформаційні технології, лінгвістичні та перекладознавчі дослідження.
 
Жваві дискусії викликали виступи студентів секції №2 «Менеджмент та туризм»: Флентей С., Спяк А., Лісовської А., Струмчинської О. та ін.. про перспективи розвитку туризму в Україні та важливість мотивації у навчанні та в професійному розвитку. Цьогоріч рекордсменом виявилася секція №3, на якій студентами з різних університетів України було виголошено більше 30 тем досліджень  у галузі права.