» » Міжнародна конференція «Історія, політика, право»

Міжнародна конференція «Історія, політика, право»

Дата: 18-05-2016, 11:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 16-17 травня 2016 року в університеті Кембриджу (Великобританія) відбулася міжнародна конференція «Історія, політика, право»  з доповідями та майстер-класами від провідних науковців  світу. У заході взяла участь викладач кафедри міжнародного права та європейської інтеграції Уляна Зіновіївна Коруц.
 
Як дійсний член  Європейської Асоціації міжнародного права  Коруц У.З. представляла юридичний факультет Тернопільського національного економічного університету. 
 
Упродовж першого дня конференції відбулося ознайомлення з структурою університету м. Кембрідж, коледжами (Trinity college, King’scollege, Clare college та ряд інших, що разом становить у структурі – 30 коледжів), світовою бібліотекою, системою освіти та викладання предметів в університеті. Заходи відбувалися у різних коледжах університету, зокрема Clare college, Memorial Court.
 
Програма конференції включала окремий напрямок міжнародного права, міжнародного приватного права та проводилася у шести основних панелях. Основні напрямки у навчанні під час роботи у конференції: методологія у міжнародному праві, прогрес та інновації; інституції; держави; історія; економіка.
 
Учасники мали можливість послухати доповіді та майстер-класи від David Kennedy (Harvard), Duncan Kennedy (Harvard) – представників Гарвардського університету. Та їх майстер-клас «Context for Context: International legal history in struggle”, науковців Кембриджського університету (Annabel Brett, Megan Donaldson), науковців із м.Торонто (Канада) – Karen Knop та її власний напрямок дослідження «Аeminism and the lost privatestate of international law»; із Швейцарії - Anna Becker (Basel); jennifer Pitts (Chicago) – з Чикагського університету з лекцією «Law of Nations, World of Empires».
 
Конференція організована з ініціативи університету Кембриджу та Лаутерпахтського центру міжнародного права, інституту Max Planck, тому із зазначеними організаціями та інститутами здійснено обмін контактними даними ЮФ ТНЕУ та запропоновано подальшу співпрацю для навчання та обміну досвідом.