» » Господарський суд Тернопільської області «відкрив двері» для студентів юридичного факультету ТНЕУ

Господарський суд Тернопільської області «відкрив двері» для студентів юридичного факультету ТНЕУ

Дата: 20-05-2016, 15:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18 травня 2016 року з нагоди святкування 25-річчя створення господарських судів в Україні у господарському суді Тернопільської області відбувся День відкритих дверей. Студенти юридичного факультету ТНЕУ разом з доц.Кравчук Валентиною Миколаївною з радістю відгукнулися на запрошення і завітали до суддів.
 
Аналізуючи відгуки студентів, можна зробити впевнений висновок, що захід виявився цікавим та захоплюючим, адже молодь мала можливість поспілкуватися з суддями та працівниками апарату суду, які, у свою чергу, поділилися корисними порадами щодо успішної самореалізації.  
 
Голова суду С.Г. Стопник розповів про сутність, історичний розвиток, сучасну структуру та діяльність господарських судів загалом і господарського суду Тернопільської області зокрема. Сергій Григорович також звернув увагу студентів на досягнення та труднощі, які виникають упродовж роботи суду сьогодні, зауважив, що кількість справ, які розглядаються у господарському суді Тернопільської області останнім часом дещо зменшилася через ряд причин, однак вони стали значно складнішими.
 
Також на різноманітні запитання юнаків та дівчат відповідали заступник голови суду Охотницька Наталія Володимирівна, суддя-спікер суду Гевко Володимир Львович, керівник апарату суду Крушельницький Володимир Зеновійович, котрі розповіли про власний професійний шлях, вказали на можливості працевлаштування для майбутніх випускників, поділилися цікавинками з власного досвіду.
 
Під час заходу відбулася оглядову екскурсія залами судових засідань, робочими кабінетами працівників суду, продемонстровано можливість проведення судового засідання в режимі відео-конференції, презентовано інноваційні підходи у наданні послуг відвідувачам суду. В ході екскурсії обговорювалися окремі моменти діяльності господарського суду.
 
Слід відзначити, що такі Дні відкритих дверей є важливим каналом комунікації судової влади і громадськості та мають важливе значення не тільки для студентів-юристів, але й для інших громадян, адже підвищують загальний рівень правової культури та обізнаності громадськості регіону з діяльністю системи господарських судів України, а також загалом підвищують довіру до судової влади. Тому хотілося б, щоб подібні зустрічі організовувалися на постійній основі і це могло б стати доброю традицією.
 
Принагідно вітаємо усіх працівників господарського суду із ювілеєм і бажаємо здоров’я, терпіння, високого професіоналізму, самовідданості в утвердженні принципу верховенства права й справедливості та усього найкращого!