» » «Соціальна відповідальність як основа суспільно-економічних відносин»

«Соціальна відповідальність як основа суспільно-економічних відносин»

Дата: 19-05-2016, 20:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 17 травня 2016 року відбувся круглий стіл на тему: «Соціальна відповідальність як основа суспільно-економічних відносин», організований студентським науковим гуртком кафедри фінансів ім. С.І.  Юрія «Фінансовий простір».
 
У роботі круглого столу взяли участь студенти 1-5 курсів факультету фінансів, завідувач кафедри фінансів  ім. С.І.  Юрія д.е.н., професор Кириленко О.П., декан факультету фінансів ТНЕУ  Кізима А.Я.,  Голова правління Кредитної спілки «Калина» к.е.н., доцент кафедри суб’єктів господарювання та страхування Луцишин О.О., д.е.н., професор, професор  кафедри фінансів  ім. С.І.  Юрія Кізима Т.О., координатор студентського наукового гуртка к.е.н., доцент Гупаловська М.Б., керівник курсу «Соціальна відповідальність» к.е.н, доцент Дем’янюк А.В. та учні Тернопільської класичної гімназії.
 
Відкриваючи захід Гупаловська М.Б. привітала учасників, представила присутніх та побажала усім цікавої дискусії та плідної роботи.
 
Кириленко О.П. звернула увагу присутніх на особливій актуальності питання соціальної відповідальності у сучасних умовах.
 
Дем’янюк А.В., як науковий керівник доповідачів наголосила, що  мета круглого столу полягає у теоретичному і практичному дослідженні проблем соціальної відповідальності в Україні, а також  окресленні  шляхів їх вирішення у науково-практичній площині.
 
Луцишин О.О. поділився зі студентами практичним досвідом функціонування корпоративної соціальної відповідальності  у національному контексті, а також навів приклади зарубіжної практики.
 
Доповідачами були студенти 5 курсу факультету фінансів.
 
Кушней Наталя охарактеризувала сутність соціально-відповідального бізнесу в Україні та світі. Брощак Володимир у своєму виступі наголосив  на корпоративній соціальній відповідальності як чиннику стійкого розвитку. Юрук Ольга проаналізувала роль соціальної акції та соціального маркетингу в сучасних умовах організації та функціонування  соціальної сфери суспільства. Середа Ольга розкрила сутність, склад, роль та значення соціального звіту компанії. Будка Ліля у своїй доповіді визначила малий бізнес і сімейне підприємництво як стратегію боротьби з бідністю.
 
Загалом в аудиторії панувала наукова атмосфера. Цікаві та змістовні доповіді, а також активне обговорення проблемних актуальних фактів, принесли масу задоволення  учасникам круглого столу.