» » Оригінальність – гарант якості

Оригінальність – гарант якості

Дата: 18-05-2016, 17:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Хоча плагіат явище не нове, ніколи раніше його не можна було так легко і масово створити, і так складно викрити. Високий ступінь доступності інформаційних ресурсів стає не тільки зручністю, але й спокусою у написанні статей, курсових та дипломних робіт, використовуючи так званий метод «копіювати – вставити», а так само метод перекладу текстів з мови оригіналу.

 

Для викорінення практики плагіату необхідний ефективний інструмент виявлення плагіату в наукових роботах і процедури, які гарантують транспарентність.

 

18 травня 2016 року ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Крисоватий А.І. зустрівся з представниками антиплагіатної системи strikeplagiarism.com. До діалогу долучилася доктор економічних наук, професор Оксана Миколаївна Ляшенко.

 

Під час зустрічі колеги обговорили можливість використання антиплагіатного програмного забезпечення у нашому вищому навчальному закладі.

 

Андрій Ігорович зауважив: «Питання академічної доброчесності стоїть дуже гостро в умовах сьогодення. Відкритість інформації є як позитивом, так і недоліком. Розробка програми, яка дозволяє уникнути плагіату – це питання, яке зараз на часі. Ми готові використовувати запропоноване програмне забезпечення у ТНЕУ. Це дасть можливість проаналізувати нашу роботу й уникнути недоліків у майбутньому».

 

Гості наголосили, що система може бути інтегрована з існуючою системою LMS, а також мати доступ через веб-сайт. Клієнт програми може вибрати кількість користувачів і адміністративних облікових записів у межах зони своєї діяльності. Під клієнтом розуміється навчальні заклади, освітні центри, бібліотеки. Залежно від потреб конкретної установи, система дозволяє додаткову функціональність.

 

Для забезпечення ефективного контролю, важливо поєднувати використання програмного забезпечення з прозорою та простою антиплагіатною процедурою.

Strikeplagiarism.com має досвід у розробці та імплементації процедур і правил, використовуваних вищими навчальними закладами при обслуговуванні Антиплагіату. Крім цього, фахівці компанії забезпечують підготовку і постійну підтримку користувачів.

 

Сподіваємося, що така співпраця стане для професорсько-викладацького-колективу Тернопільського національного економічного університету ще одним кроком до інтеграції у європейський освітній простір.

 

Детальну інформацію стосовно використання програми Ви можете дізнатися за посиланням http://strikeplagiarism.com/ua/