» » У ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина успішно відбулась науково-практична конференція студентів та молодих учених «Міжнародний бізнес і туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку»

У ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина успішно відбулась науково-практична конференція студентів та молодих учених «Міжнародний бізнес і туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку»

Дата: 18-05-2016, 10:27 | Автор:

 
   Говорять, що бізнес – це поєднання війни та спорту. Агресивний збут, атакуючий маркетинг, партизанський рекрутинг вже стали звичними "військовими” тактиками багатьох підприємств. Проте сучасний постіндустріальний етап розвитку економіки вимагає не лише жорстких прагматичних бізнес-інструментів. Цей етап спонукає до використання  новітніх підходів до ведення бізнесу.
   Саме такого висновку дійшли учасники науково-практичної конференції студентів та молодих учених «Міжнародний бізнес і туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку», яка відбулась 12-13 травня 2016 року на базі Замкового палацу  м. Збаража Національного заповідника «Замки Тернопілля» за ініціативи кафедри міжнародного бізнесу і туризму. 
   Активну участь в роботі конференції, крім студентів ТНЕУ, взяли представники Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, Львівського державного університету фізичної культури, Харківського національного  економічного університету ім. С. Кузнеця,  Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
   В якості наукових арбітрів на конференції були присутні: директор ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина, канд. екон. наук, доцент І. М. Таранов; завідувач кафедри міжнародного бізнесу і туризму, канд. екон. наук, доцент А. М. Тибінь; канд. екон. наук, доцент кафедри управління персоналом і регіональної економіки О. П. Дяків; канд. екон. наук, доцент Івано-Франківського ННІМ Л. І. Михайлишин; канд. екон. наук, доцент Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Ю. А. Урсакій.
У роботі конференції, крім наукової еліти, взяли участь: перший заступник голови Збаразької районної державної адміністрації Ю. П. Головатюк, начальник відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Н. І. Яворський,  старший науковий співробітник науково-дослідного відділу національного заповідника «Замки Тернопілля» Р. В. Підставка, директор «Кондитерського дому Блажевських» Р. В. Блажевський.
   Метою науково-практичної конференції було обґрунтування новітньої парадигми міжнародного бізнесу і туризму, яка б сприяла соціально-економічному розвитку вітчизняних підприємств та туристичних компаній.
   Жвава дискусія серед учасників конференції розгорнулась навколо таких питань як: інноваційна практика управління у вітчизняній та міжнародній сферах бізнесу; розвиток потенціалу підприємства як передумова завоювання стійких конкурентних переваг; підвищення результативності управління туристичними підприємствами; сприяння органів державної влади та органів місцевого самоврядування розвитку інноваційного підприємництва та туризму.
   Підсумком роботи  конференції стала підготовка рекомендацій щодо проведення "інноваційної революції” на підприємстві, виробництва креативних ідей в сфері персоналу, ефективності використання сучасних бізнес-інструментів в управлінні туристичною організацією. Розроблені рекомендації будуть імплементовані у практичну діяльність підприємств та направлені у відповідні органи державної влади.
 Фотозвіт:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
                      Автор: Нагара Марина, канд. екон. наук, доцент кафедри  міжнародного бізнесу і туризму ТНЕУ