З ювілеєм тебе, ФОА!

Дата: 13-05-2016, 14:22 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Святкування пам’ятних ювілейних дат з давніх-давен вважається доброю традицією, яка дає можливість не тільки повернутися в минуле, а й ще раз переписати найяскравіші миті пройденого шляху, зазирнути в майбутнє з надією на здійснення найзаповітніших мрій.
 
Кожна ювілейна дата – це вагоме звершення, певний життєвий етап, це не лише святкова, а й історична подія. Свій славний 45-річний ювілей відсвяткував факультет обліку та аудиту Тернопільського національного економічного університету.
       
Життя і діяльність ФОА можна поєднати з текучою, вічно живою гірською річкою. Люди, які тут працюють, навчаються ніколи не зупиняються на досягнутому, вони завжди у творчих планах, талановиті, цілеспрямовані, люблять життя, яскраві, вміють почути кожного, віддають себе, ідуть вперед, є прикладом мудрості, любові, добра.
 
Гортаючи сторінки історії ФОА, робимо висновок – факультет має чим пишатися, адже іде вперед впевнено та оптимістично, черпає свою енергію з натхнення педагогічного колективу та студентів.
 
За доброю традицією, грандіозне дійство розпочалося гімном ТНЕУ. З ювілейними вітаннями виступив перед багатолюдною святковою аудиторією ректор університету, професор Андрій Ігорович Крисоватий, відзначив подяками за багаторічну самовіддану працю, зміцнення та розбудову славних традицій університету колишніх працівників факультету, за особистий вагомий внесок у навчання та виховання студентської молоді нині діючих викладачів ФОА, почесною грамотою за сумлінне ставлення до виконання посадових обов’язків і плідну працю, спрямовану на підтримку іміджу університету – декана ФОА, кандидата економічних наук, доцента Валентину Миколаївну Панасюк.
 
Символічним стало відзначення ювілейного дійства ФОА, адже пройшло воно у світлі післявеликодні, коли мільйони людей єднаються радістю великого торжества – щоб причаститися надією і добром, прощенням і оновленням. Високодуховним став виступ отця Андрія Говери, який вручив пам’ятні медалі працівникам факультету.
 
Яскравим був виступ декана факультету Валентини Миколаївни Панасюк, яка звернулася до колег та студентів, випускників та гостей свята, вітала усіх та щиро дякувала присутнім.
 
Приємно, що на ювілейному святі згадали людей, які стояли біля витоків і становлення факультету. Звичайно, велика заслуга деканів факультету, які упродовж 45 років достойно несли таку непосильну, відповідальну ношу. Це – Степан Іванович Шкарабан (1971 – 1974 рр.), Геннадій Іванович Лебединський (1974 – 1977 рр.), Володимир Васильович Турів (1978 – 1983 рр.), Григорій Андрійович Лисий (травень-листопад 1983 р.), Ярослав Васильович Мех (1983 – 1987 рр., 2000 – 2003 рр.), Микола Іванович Сапачов (1987 – 2000 рр.), Ярослав Дмитрович Крупка (2003 – 2013 рр.), Олександр Любомирович Шашкевич (2013 – 2015 рр.), Валентина Миколаївна Панасюк (з вересня 2015 р.). Від деканів факультету всіх присутніх привітав доктор економічних наук, професор Степан Іванович Шкарабан.
 
Теплі слова вітань звучали на адресу найпочесніших ювілярів – ветеранів педагогічної праці. Це вони плекали молоді серця, брали активну участь у студентському житті, застосовували свої знання, досвід, сили для інтелектуального та духовного зростання молоді факультету, навчали студентства прогресивно мислити, пізнавати та досліджувати закони облік й аудиту.
 
ТНЕУ з покоління в покоління несе кращі традиції економічної освіти. ФОА, розпочавши свою історію у минулому сторіччі, набуває потужності як осередок наукових, культурних і громадських сил нашого університету.
 
Для всіх випускників навчання на ФОА стало доленосною путівкою в життя. Саме у стінах рідного факультету випускники пройшли не лише справжній вишкіл у навчанні, а й зробили свої перші кроки до успіху в майбутню професійну діяльність та утвердились як молоді, перспективні фахівці своєї справи.
 
Приємно, що зі святом привітав ювілярів випускник ФОА, міський голова Тернополя, Сергій Віталійович Надал, який вручив іменинникам подяки та пам’ятні подарунки.
 
З великим задоволенням ювілярів вітали: Ганна Володимирівна Зварич (від голови Тернопільської обласної державної дміністарції С. С. Барни), Валентина Григорівна Легка (виконавчий директор Федерації професійних бухгалтерів та аудиторі України), Ярослав Іванович Процків (від бухгалтерського сервісу «Дебет-Кредит»);Людмила Гриценко (від фінансової компанії «Абсолют - фінанс», м. Київ), Ганна Василівна Чабан (керівник Тернопільського представництва громадської  організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»), Михайло Романович Лучко (директор аудиторської фірми «Тер – аудит»), Олександр Григорович Степовий (головний редактор газети «Все про бухгалтерський облік»), Зіновій Володимирович Гуцайлюк (член редколегії Всеукраїнського науково-практичного журналу «Бухгалтерський облік і аудит»), Володимир Миколайович Мариновський (випускник ФОА).
 
З мистецькими дарунками перед ювілярами виступили учасники творчих колективів нашого університету: Павло Тютюнник, Роксолана Залізняк, Тетяна Шарган, Зоряна Вовк, Юлія Віжанська, Ірина Кошмак, Ірина Новомлинська, заслужений працівник культури України Світлана Сорочинська, народна студія сучасної хореографії «Т.А.Н.Г.о Данс Компані».
 
Мегадарунком для ювілярів став феєричний виступ випускниці ФОА, народної артистки України, Наталії Бучинської та ювілейний торт.
 
Зі святом тебе, з ювілеєм, ФОА!