» » ІV Міжнародна науково-практична конференція «Стан і перспективи розвитку обліково-інформаційної системи в Україні».

ІV Міжнародна науково-практична конференція «Стан і перспективи розвитку обліково-інформаційної системи в Україні».

Дата: 11-05-2016, 18:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Розвиток економіки висуває нові вимоги, відповідно до яких постійно вдосконалюється й аудиторська діяльність. Структуру аудиторської діяльності можна представити, як органічну взаємообумовлену єдність трьох напрямів: самостійної галузі економічної науки, підприємницької аудиторської діяльності, самостійної професії. Аудит слід вважати інформаційною системою, результати якої використовуються для прийняття рішень суб’єктами, які є елементами соціально-економічних систем. Отже, аудиторську діяльність можна визначити як галузь суспільно необхідної праці, яка потребує спеціальних знань, вмінь і навиків для здійснення аудиту, огляду, інших завдань з надання впевненості та супутніх послуг, відповідного організаційного і методичного забезпечення.

Аудит як суспільний інститут не існує як замкнута система. В основу його існування та розвитку покладено певну мету, яка забезпечує його цілеспрямованість. Мету визначають як бажаний результат діяльності, який досягається в межах певного бажаного інтервалу часу, тому саме оцінка результату має бути основою визначення доцільності існування самого аудиту та напрямів його розвитку. Під результативністю слід розуміти ступінь фактичного досягнення результату, а результативність у контексті аудиторської діяльності можна подати як виконання завдань з аудиту (інших завдань з надання впевненості, супутніх та інших послуг) належної якості з урахуванням потреб користувачів (вихід системи) із застосуванням ефективних процесів та наукових досягнень, ресурсів належної якості, які забезпечують необхідний рівень прибутковості й задоволенням потреб та очікувань працівників у процесі трудової діяльності (зміна самої системи).

11 – 12 травня у Тернопільському національному економічному університеті колектив факультету обліку та аудиту організував ІVМіжнародну науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку обліково-інформаційної системи в Україні».

До участі у науковому заході долучилися, професори нашого університету, науковці з інших вищих навчальних закладів України, а також вчені з Польщі, Франції, Канади, Англії, Білорусії, Румунії та Сполучених Штатів Америки.

Пленарне засідання відкрив професор, доктор економічних наук, проректор з наукової роботи ТНЕУ Задорожний Зеновій-Михайло Васильович. Також з вітальним словом виступили керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування заступник міського голови м. Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради – Бицюра Леонід Олексійович та начальник управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації – Хома Ольга Зіновіївна. Декан факультету обліку та аудиту, Панасюк Валентина Миколаївна, привітала усіх учасників конференції з початком роботи конференції: « Я дуже рада, що у сьогоднішній ІVМіжнародній науково-практичній конференції, яка приурочена 45-річчю факультету обліку та аудиту, беруть участь багато знаних вчених України. Надіюся, що ми піднімемо ті проблеми, які є актуальними для розвитку економіки України і суспільства загалом».

Конференція працювала по секціях, які мали наступні теми обговорення: сучасні тенденції розвитку обліку та перспективи впровадження інформаційних технологій в обліково-аналітичну систему суб’єктів підприємництва; облік в державному секторі економіки: проблеми методології та організації; методологія фінансово-економічного контролю в умовах ринку. Проблеми і перспективи розвитку економічного аналізу та статистики.

Науковці ділилися досвідом, розглядали методологію та заходи вирішення проблем, які стосуються економіки України вцілому, перспективи розвитку конкретного економічного сектору та проводили час у спілкуванні з колегами.

Пропонуємо переглянути відео з конференції.