Відкриття меморіальної дошки

Дата: 11-05-2016, 15:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

12 травня об 11 год. у Тернопільському національному економічному університеті відбудеться відкриття меморіальної дошки студенту нашого вищого навчального закладу, герою, офіцеру, який загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави ­– Володимиру Гарматію.

Володимир Михайлович Гарматій народився 4 серпня 1992 року у селі Чернелів –Руський Тернопільського району. Володимир був студентом 5 курсу факультету обліку та аудиту.

У квітні 2014 року Володимир вступив до лав армії, служив у 72 бригаді під Сєвєродонецьком, був командиром взводу 51-ї окремої механізованої бригади, мужньо стояв на захисті рідної держави і до останнього боронив її від агресорів.

21-літній боєць загинув 26 липня 2014 року на Луганщині. Під час виконання бойового завдання він підірвався на фугасній міні поблизу Сєверодонецька.

Через кілька днів родичам повідомили, що тіло загиблого знайшли у Дніпропетровському морзі. До того часу офіційних підтверджень загибелі Володимира не було. Друзі та рідні вірили, що він живий.

Хто знав, що на нашій землі трапиться таке лихо, хто міг сподіватися, що в серці Європи будуть гинути люди, захищаючи свою Батьківщину? Сьогодні ідуть з життя найкращі, навіки перестають битися їхні молоді серця. Ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто віддав своє життя за нас, за наше майбутнє.

Запрошуємо всіх вшанувати пам’ять нашого героя.