Алгоритм реалізації STARTUP

Дата: 29-04-2016, 11:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 квітня 2016 року відбувся тренінг присвячений аспектам реалізації проектів Startup за участю членів наукового гуртка кафедри банківського менеджменту та обліку «Банківські менеджери», викладачів кафедри банківського менеджменту та обліку, студентів факультету банківського бізнесу.
                                             
Тренінг провів представник екосистеми стартапів Hub:raum (м. Краків, Польща) Роман Дужик. Упродовж зустрічі бізнес-тренер відзначив, що саме інноваційні проекти на сьогодні відіграють провідну роль у розвитку економіки будь-якої країни світу.

Зокрема, в Польщі стартапи мають достатньо багато фінансової та організаційної підтримки. Вони ще на етапі ідеї часто беруть участь в численних IT-конференціях, конкурсах, хакатонах та акселераційних програмах, де отримують зворотній зв'язок від міжнародних експертів та початкові інвестиції. Фаундери починають розуміти, що потрібно якнайшвидше комерціалізовувати свої проекти та шукають клієнтів на свій продукт або інвесторів ще на етапі розробки. Крім цього, польські стартапи часто співпрацюють з інститутами оточення бізнесу (інкубатори підприємництва, технологічні парки), де можуть на певний час отримати безкоштовно офіс та допомогу в реєстрації компанії і веденні бухгалтерії.

Окрім цього, гість зауважив, що «сьогодні «стартап», особливо у сфері ІТ не робить тільки ледачий. Скільки їх – «провалених» проектів? Тисячі і десятки тисяч? Стартапери забувають про просту істину: «Ідея виникає дуже легко, але без реалізації вона нічого не варта. А реалізація нічого не варта без продаж».


В активній дискусії між учасниками тренінгу сформульовано відповіді на питання:  
«Що потрібно для успішної реалізації ідеї?»
«Якою має бути команда у реалізації стартапу?»
«Якою є правильна методологія управління проектом?»
«Що потрібно для успішних продаж ? ..»
 
На завершення, Роман Дужик порадив не боятися реалізовувати свої ідеї та починати власний бізнес.