» » Молодь ФОА відвідала вихованців Тернопільського центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Молодь ФОА відвідала вихованців Тернопільського центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Дата: 28-04-2016, 12:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 квітня, напередодні Великодніх свят, студенти 5-го курсу групи ІТОДСм-11 факультету обліку і аудиту Тернопільського національного економічного університету разом з своїм наставником, д.е.н., доцентом кафедри обліку в державному секторі економіки та сфері послуг Хорунжак Надією Михайлівною відвідали Тернопільський центр соціально-психологічної реабілітації дітей.
                                                                                                                 
Центр займається наданням дітям віком від 3 до 18 років комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, правової допомоги. Сюди спрямовуються діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх власними силами; якщо батьки з певних причин (через тривалу хворобу, інвалідність тощо) не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, вживають алкоголь, наркотичні засоби; діти, які залишилися без піклування батьків, або осіб, які їх замінюють; діти, які зазнали насильства і потребують соціально-психологічної допомоги; безпритульні діти.
 
Захід ініціювали студенти групи ІТОДСм-11. Вони привезли подарунки для дітей, які проходять реабілітацію. Вихованці зворушені такою зустріччю із студентською молоддю щиро  подякували   й навзаєм подарували усім присутнім неймовірно красивий концерт на релігійну тематику «Пальмова Неділя». Студенти  були переповнені емоціями від спілкування, а деякі навіть не стримували сліз від вражень і почуттів.
 
Хорунжак Надія михайлівна зазначила: «Чесно кажучи, у мене ніколи не було поганих студентів. Проте в світлі тих подій, які відбуваються зараз в Україні, стало важко бути оптимістом. Кожен випуск новин розпочинається з повідомлень про обстріли на Сході... Тому я щиро вдячна студентам за їхню ініціативу. Вона просто змусила мене знову повірити у щасливе майбутнє. Коли у нас є така молодь – у нас є велике й світле майбутнє!»
 
А ось і деякі  відгуки самих студентів:
«Море вражень, океан позитивних емоцій. Це круто, коли ти приходиш до діточок, ділишся з ними невеликою часточкою радості. Особливо приємно, коли у маленьких Перлиночок спалахують оченята, які випромінюють щирість, вдячність та любов…»
 
«Діти – чудові, такі маленькі, привітні, які ще вірять в здійснення мрій, вірять у казку. Дивишся в ті радісні оченята, які палають неприхованою цікавістю, не встигаєш впоратися з безліччю запитань та бажань, і розумієш, що життя прекрасне! Хочеться посміхатися кожному зустрічному і віддавати своє тепло всім, хто цього потребує!»
 
Здійснити мрію сиріт чи дітей позбавлених батьківського піклування до великого свята Воскресіння Христового (і не тільки) може кожен охочий. Вони з нетерпінням чекають таких зустрічей. І дуже важливо не зруйнувати їх віру у казку, бо у них немає найважливішого у житті – батьківського тепла та материнської ласки. У своїх благаннях одні діти просять матеріальних подарунків, інші хочуть повернутися в сім'ю, хочуть добра, ласки від батьків.
 
До Вашої уваги контактний телефон Центру – (0352) 52-84-47.
 
Роби сьогодні те, що інші не хочуть, завтра будеш жити так, як інші не можуть!