» » «Сучасні інформаційні технології в агробізнесі»

«Сучасні інформаційні технології в агробізнесі»

Дата: 26-04-2016, 13:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До колективу факультету аграрної економіки і менеджменту завітали гості з компанії «Волошин». Директор інформаційно-аналітичної компанії «Волошин» Андрій Олексюк прочитав відкриту лекцію «Сучасні інформаційні технології в агробізнесі», розповівши про майбутнє комп’ютерних технологій у сільському господарстві.
                
Доповідач зазначив, що сьогодні компанія «Волошин» входить до ТОП-15 загальноукраїнського рейтингу «1С: Франчайзинг». Агентство «Національний бізнес-рейтинг» зарахувало компанію до десятки ІТ-підприємств України за показниками фінансово-господарської діяльності та присвоїло їй місце №1 у регіоні за масштабами виробництва і платоспроможністю. Компанія «Волошин» успішно реалізувала понад 1000 проектів для підприємств, що здійснюють свою діяльність у таких галузях: електроенергетика, приладо- та машинобудування, сільське господарство, гірничодобувна промисловість, будівництво, гуртова та роздрібна торгівля, дистрибуція, харчова промисловість, металургія, текстиль, транспорт, телекомунікації, освіта, охорона здоров’я, туризм тощо.
 
Під час лекції учасники обговорили використання інфографіки в навчально-науковій діяльності викладачів та студентів факультету аграрної економіки і менеджменту, застосування на практиці хмарних технологій, використання програмних продуктів компанії 1С в автоматизації обробки обліково-аналітичної інформації на підприємстві.
 
У процесі жвавої дискусії також обговорено перспективні напрями досліджень в цій сфері. Також наші партнери зацікавили студентів факультету аграрної економіки і менеджменту у питанні співпраці – побудові та результативному функціонуванні центру вивчення програмних продуктів на платформі 1С.
 
Студенти зробили висновок, що поступ інноваційної моделі розвитку аграрного сектора України в значній мірі залежить від організації забезпечення оперативною та достовірною інформацією про наукові досягнення і конкретні інновації товаровиробників усіх форм власності і сільського населення, що сприятиме підвищенню загального рівня освіченості, зміні стереотипності мислення та залученню інвестицій у розвиток вітчизняного аграрного бізнесу.