» » ТНЕУ в рейтингу ТОП-2000 провідних вищих навчальних закладів світу

ТНЕУ в рейтингу ТОП-2000 провідних вищих навчальних закладів світу

Дата: 26-04-2016, 14:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Тернопільський національний економічний університет включено до рейтингу ТОП-2000 провідних вищих навчальних закладів світу, який побудований на основі аналізу індексу цитованості за ресурсом Google Scholar.
                          
Пишаємося, що Тернопільський національний економічний університет є одним із чотирьох вищих навчальних закладів України, які потрапили до рейтингу ТОП-2000 разом із Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Київським національним економічним університетом і Сумським державним університетом.
 
Індекс цитованості є ключовим показником, що широко використовується в усьому світі для оцінки роботи науковців, визначаючи якість проведених наукових досліджень.
 
Не лише українська, а й світова наукова спільнота отримує інформацію щодо діяльності вищого навчального закладу переважно через глобальну мережу Інтернет. Одними з найважливіших є рейтинги так званої «Інтернет-присутності», а найпоширенішим та авторитетним рейтингом Інтернет-присутності вважається Вебометричний рейтинг університетів світу.
 
Вебометричний рейтинг університетів світу – це один з рейтингів, за яким аналізується ступіть представлення університетів світу в Інтернет-просторі. Рейтинг враховує рівень впровадження в університеті політики «відкритого доступу» до результатів своїх досліджень, навчальних матеріалів, нормативної бази. При формуванні такого рейтингу враховуються персональні сторінки викладачів і творчих колективів у Google Scholar, а також загальна інформація про університет, його структурні підрозділи.
 
Метою рейтингу є забезпечення академічної присутності в мережі Інтернет, підтримання політики «відкритого доступу» для обміну науковими і культурними знаннями між університетами світу.
 
Присутність у такому рейтингу є свідченням того, що професорсько-викладацький колектив ТНЕУ є авторитетною міжнародною спільнотою у світовому науковому просторі.