» » Франкофонія в ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина. Чому ні?

Франкофонія в ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина. Чому ні?

Дата: 25-04-2016, 15:42 | Автор:

    Нещодавно студенти-іноземці, які навчаються в ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина на чолі з директором інституту к.е.н., доцентом Тарановим І.М., люб’язно прийняли запрошення від директора Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов Костантинової Світлани Миколаївни взяти участь у заходах присвячених відзначенню «Днів франкофонії в Україні». Даний захід був спрямований на популяризацію французької мови як мови спілкування, демократичних цінностей та підтримки культурної різноманітності. До участі в заході були обрані іноземні студенти ННІМЕВ, адже саме вони в нашому місті є представниками франкомовних країн і з радістю відгукнулися на запрошення. Захоплено зустріли делегацію з ТНЕУ учні 7-11 класів, яких згуртувала досвідчений педагог французької мови Тулай Ганна Тимофіївна.
    Усі закохані у французьку мову та прихильники цінностей, які пропагує франкофонія, поринули у сферу іншомовного спілкування, відкрили для себе нові обрії французької культури, а також мали можливість дізнатися від наших студентів багато цікавої інформації про франкомовні країни, в яких вони проживають, детальніше познайомитися з їхньою культурою, традиціями та звичаями.
   Під час зустрічі учні мали нагоду продемонструвати свої знання та творчі здібності в царині французької мови, а саме: читали поезію, співали французьких пісень та всіляко намагалися показати, що вони теж непогано володіють мовою.
   Дружня і тепла атмосфера панувала протягом усієї зустрічі, всі були раді новим знайомствам, робили багато фотографій та обмінювалися контактами. Сподіваємося, що такі заходи стануть традиційними як для наших студентів, так і для школярів сьомої школи, під час яких вони не тільки будуть дізнаватися багато нових речей, а й постійно отримуватимуть заряд позитивної енергії та стимулюватимуть своє бажання до вивчення іноземних мов, навчаючись у Навчально-науковому інституті міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ. Даний захід одночасно мав на меті профорієнтацію найталановитішої молоді тернопільських шкіл та заохочення її навчатися у престижному українському університеті – Тернопільському національному економічному університеті.
Фотозвіт: