» » Студенти ФАЕМ зустрілися з головним редактором газети ТНЕУ «Університетська думка» Марією Баліцькою

Студенти ФАЕМ зустрілися з головним редактором газети ТНЕУ «Університетська думка» Марією Баліцькою

Дата: 25-04-2016, 15:10 | Автор: Володимир Слюсарчин студентський декан ФАЕМ

 На факультеті аграрної економіки та менеджменту в атмосфері позитиву, привітності та доброзичливості 19 квітня   відбулася зустріч студентів із членом  Національної Спілки журналістів України та Національної Спілки письменників України, головним  редактором  газети ТНЕУ «Університетська думка», лауреатом численних Всеукраїнських та Міжнародних літературних премій, авторкою понад 50 друкованих книг Марією Баліцькою.
 
Захід відбувся з ініціативи наставника академічної групи МПЕД – 21, к.е.н., ст. викладача кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування  Ірини Василівни Любезної, яка цьогоріч визнана найкращим куратором у Тернопільському національному економічному університеті.
 
Присутні  із захопленням слухали духовні поезії, ліричні мініатюри та філософські міркування Марії Баліцької, отримали в дарунок газети «Університетська думка», переглянули виставку книг письменниці та колекцію вишитих поеткою  Великодніх рушничків.
 
Великдень – особливе свято, яке не обходиться без його основного атрибуту – писанки. Дерев’яну писанку із майстерно виписаним древнім чудовим орнаментом наша гостя подарувала декану ФАЕМ, д.е.н., доценту Язлюку Борису Олеговичу, зазначивши, що візерунки на писанках – це закодовані листи до нас із минулого.
 
А потім Марія Баліцька провела студентам майстер-клас  із виготовлення Великодніх Зайчиків, які здатні відродити дитинну радість душі кожному, хто хоче крокувати життям з усмішкою…
 
Студенти із захопленням приступили до створення оберегу. Власноруч створені Зайчики є символом весняного пробудження природи, плодовитості, преображення душі, адже якщо зайці за рік тричі змінюють колір шубки, то людині й поготів можна позбуватися недобрих звичок, тобто стати іншою, оновленою Людиною...
 
Тканинки для Зайчика обмотувалися, за годинниковою стрілкою, червоною ниткою з одного клубочка ниток, в такий спосіб «єднали» родину ФАЕМ. Робили оберіг з чистими думками і побажаннями всім здоров’я, удачі, добра... На кожен вузлик студенти загадували бажання…
 
Готовий Зайчик виглядає так, що всередину, наче у корзинку, можна поставити писанку чи червону крашанку – зварене в цибулинні яйце, яке символізує Любов і  невинно пролиту Кров Ісуса Христа. Оберіг можна освятити, яєчко-крашанку потрібно з’їсти, а шкаралупки закопати в землю.
 
Виготовленого власноруч Зайчика можна дарувати тільки своїм родичам.
 
Те, що Зайчики здатні дарувати радість, студенти факультету аграрної економіки та менеджменту переконалися одразу, як тільки вперше глянули на свій завершений оберіг. Опісля юні майстри ще довго із захопленням милувалися власноруч виготовленими витворами і ставили численні запитання до гості, на які Марія Йосипівна охоче відповідала уривками своїх поезій та пісень…
 
Відрадно, що разом зі студентами на заході був присутній декан ФАЕМ д.е.н., доцент Борис Олегович Язлюк, який вручив подяку Марії Баліцькій за плідну співпрацю факультетом аграрної економіки та менеджменту та вагомий внесок у духовний розвиток студентської молоді.  
 
На згадку нам залишиться колективне фото і Зайчики, які нагадуватимуть про необхідність радості серця та веселості духу; допомагатимуть студентам у навчанні і дозвіллі та будуть плодовитими на працю, на наукові здобутки і на прибуток!
 
Сподіваємося  на подальші світлі, теплі та корисні зустрічі з головним редактором газети ТНЕУ «Університетська думка» Марією Баліцькою!