» » У ТНЕУ відбулося засідання Розширеної колегії Державної казначейської служби України

У ТНЕУ відбулося засідання Розширеної колегії Державної казначейської служби України

Дата: 22-04-2016, 19:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Розширена колегія Державної казначейської служби України відбулася 22 квітня 2016 року на теренах нашого краю –  у стінах Тернопільського національного економічного університету. Для професорсько-викладацького колективу та адміністрації ТНЕУ – це гарна нагода й можливість поспілкуватися з досвідченими фахівцями й цікавими особистостями, які реалізовують державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів. 
                                                                           
Ми живемо у непростий час: час реформ та змін у суспільстві. У таких умовах виникає потреба вибору нової моделі розвитку економіки держави.
 
Державна казначейська служба України торує свій складний шлях становлення і розвитку. Впевнено крокуючи життєвими лабіринтами, долаючи труднощі, приймаючи неординарні рішення, робить виважені висновки й будує перспективу.
 
У 1995 році, 21 рік тому, було створено організаційні структури органів Державного казначейства. Вже через два роки, в 1997 р., розпочалося запровадження казначейської системи виконання державного бюджету за видатками: вже на кінець року через органи Державного казначейства здійснювалося 45% операцій щодо виконання Державного бюджету.
 
Поступ органів Державного казначейства супроводжується стрімким розвитком казначейських інформаційних технологій.
 
Сьогодні Державна казначейська служба України є складною системою, дієвим інструментом державної та регіональної фінансової політики. Від того, яким чином буде організовано роботу Казначейства України, залежатимуть і виконання бюджету, і макроекономічні процеси у державі.
 
21 рік діяльності. Це багато чи мало? Це  шлях злетів та пошуків, досягнень і поразок, які створили потужний механізм, що включає професіоналізм, відповідальність, відданість обраній справі та наполегливу копітку працю.
 
Відрадно, що Державна казначейська служба України є надійним партнером у співпраці з Тернопільським національним економічним університетом. Так за період з 2005 року до 2016 у відділі післядипломної освіти та підвищення кваліфікації ТНЕУ пройшли навчання 1900 працівників органів Державної казначейської служби України.
 
Пишаємося тим, що наша спільна робота є дієвою та ефективною. Радіємо, що учорашні студенти університету сьогодні обіймають відповідальні посади як в органах Казначейської служби, так і інших державних інституціях. Випускники – це гордість нашого вищого навчального закладу, а ще більша гордість – те, що вони гідно представляють свою альма-матер, будучи висококваліфікованими спеціалістами, знавцями власної справи, патріотами.
 
Тетяна Ярославівна Слюз є знаною нашою випускницею, яка робить свій вагомий внесок у розвиток Державної казначейської служби України.
 
Завітавши до вищого навчального закладу, Голова Державної казначейської служби України Т.Я. Слюз разом з ректором ТНЕУ А.І. Крисоватим посадили дерево на Алеї почесних гостей університету.
 
Засідання Розширеної колегії Держказначейства розпочалося з Державного гімну України. Учасниками заходу стало близько 700 осіб – керівники та фахівці центрального апарату і всіх територіальних органів Казначейства – 25 головних управлінь і 575 управлінь та відділень.
 
До гостей університету з вітальними словами звернувся ректор ТНЕУ А.І. Крисоватий: «Це знаменний день для Тернопільського національного економічного університету. Я дуже радий приймати в стінах вищого навчального закладу велику Казначейську родину. Саме в цій залі зустрілися різні люди, з різних регіонів, з різних територій, але є риса, яка усіх об’єднує – служіння народу України, служіння величі української Держави».
 
Упродовж зустрічі колеги розглянули низку нагальних питань, зокрема, результати проведеної роботи з удосконалення нормативно-правових актів та організаційно-розпорядних документів Казначейства, які регламентують питання казначейського обслуговування бюджетів.
 
Під час засідання учасники обмінялися досвідом в організації роботи управлінь та відділень Казначейства, а також визначили перспективи функціонування системи дистанційного обслуговування Казначейств «Клієнт Казначейства – Казначейство». Завданням такої системи є спрощення та оптимізація взаємодії розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів з органами Державної казначейської служби, впровадження електронного формату обслуговування клієнтів з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису та сучасних Інтернет-технологій.
 
Після завершення роботи учасники Розширеної колегії відвідали Марійський духовний центр у Зарваниці.
 
Щиро бажаємо працівникам Державної казначейської служби України впевненості у діях, правильних мудрих рішень, сміливих кроків і задумів. Нехай сьогоднішня зустріч стане новою віхою сплеску професійних задумів, додасть наснаги і сил, а набутий досвід слугуватиме Україні!