» » Круглий стіл «Аудиторська діяльність: сучасне та майбутнє»

Круглий стіл «Аудиторська діяльність: сучасне та майбутнє»

Дата: 22-04-2016, 11:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 квітня 2016 року в бібліотеці ТНЕУ відбувся круглий стіл на тему «Аудиторська діяльність: сучасне та майбутнє». У роботі круглого столу взяли участь студенти, викладачі кафедри аудиту, ревізії та аналізу, а також практикуючі аудитори – керівники аудиторських фірм.
 
Під час заходу його учасники обговорили сучасні теоретичні та практичні проблеми розвитку вітчизняного аудиту.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся завідувач кафедри аудиту, ревізії та аналізу, д.е.н., професор Дерій Василь Антонович. Він звернув увагу на  актуальність обраної тематики круглого столу та її зв’язок із щорічним святкуванням Дня аудитора в Україні 22 квітня.   
 
Мельник Роман Олексійович, к.е.н., доцент, сертифікований аудитор, директор аудиторської фірми «Консул» у своєму виступі звернув увагу на багатоспектровості сучасних проблем аудиту та неадекватності теоретичного й практичного рівнів його розвитку. Роман Олексійович запросив студентів до проходження практики і отримання практичних консультацій в аудиторській фірмі «Консул», а викладачів – до стажування та подальшої співпраці у написанні наукових фахових статей, розроблення і поглиблення актуальних положень  нормативно-правових актів, навчальних програм, тестів з аудиту.
 
Ця аудиторська фірма існує уже понад 20 років і неодноразово сприяла нашому університету у посиленні практичної складової багатьох наших випускників, які нині є успішними головними бухгалтерами, сертифікованими аудиторами, контролерами-ревізорами, менеджерами.  
 
Бабій Л., студ. гр. ОКЕДм-11; Бугайчук В., студ. гр. ОКР-41; Гаман М., студ. гр. ОКР-41; Головко А., студ. гр. ОАс-11; Рогожкіна В., студ. гр. ОКР-41; Субчук А., студ. гр. ОКР-41 виступили на засіданні  круглого столу з доповідями, присвяченими сучасним проблемам  аудиту:
 
– експансії «Великої четвірки» аудиторських компаній;
– невпорядкованості термінології аудиту та його нормативно-правової бази;
– неможливості дотримання норм аудиту в умовах корумпованості;
– недосконалості процесу регулювання аудиторської діяльності;
– відсутності повноважень громадських організацій у вирішенні питань розвитку аудиту;
– проблемам методичної бази аудиту тощо.
 
Учасники круглого столу взяли активну участь в обговоренні виголошених доповідей, сформували власні пропозиції щодо вирішення сучасних проблем, які стосуються аудиторської діяльності в Україні.
 
Щирба Маркіян Теодорович, к.е.н., доцент, сертифікований аудитор, директор ТОВ «Аудиторська фірма «Галичина-аудитсервіс», керівник Західного регіонального відділення АПУ зазначив, що круглий стіл об’єднав студентів, науковців та професіоналів заради майбутнього аудиту і саме молодому поколінню належить вирішувати усі проблеми його подальшого розвитку.
 
Найактивнішим учасникам круглого столу було вручено сертифікати.
 
Модератором на засідання була к.е.н., доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу Голяш Ірина Дмитрівна.
 
Підготовці та проведенню круглого столу активно сприяли к.е.н., доценти  Будник Л.А., Михайлишин Н.П., Романів С.Р., Саченко С.І., Серединська В.М., к.е.н., викладач Черешнюк О.М.