» » «Вплив комунікаційної політики НБУ на очікування суспільства»

«Вплив комунікаційної політики НБУ на очікування суспільства»

Дата: 21-04-2016, 12:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 квітня 2016 року відбувся науковий семінар студентського наукового гуртка «Грошова парадигма» на тему: «Вплив комунікаційної політики НБУ на очікування суспільства».
        
Серед присутніх були куратори СНГ «Грошова парадигма» к.е.н., доцент Іващук Ольга Олегівна та к.е.н., доцент Малахова Олена Леонідівна. З ґрунтовними доповідями виступили Марія Марусин та Руслан Клімович.
 
Зокрема, Марія Марусин у доповіді зазначила, що ефективність монетарної політики може бути підвищена, якщо її цілі та інструменти відомі громадськості, а органи державного управління можуть взяти на себе зобов’язання щодо їх досягнення. Студентка наголосила, що найпопулярнішим серед інструментів комунікації є RSS-передплата, що надає користувачам можливість оперативно отримувати інформацію про оновлення даних на веб-сайті банку.
 
Продовжив розгляд даної тематики студент 3 курсу Руслан Клімович. Доповідач підкреслив, що найбільш популярною соціальною мережею серед центральних банків нині є Тwitter. Найбільш активним учасником соціальної мережі серед центральних банків є Банк Франції, що публікує в середньому 9,6 твітів на день. Студент зазначив, що НБУ йде по шляху, який було пройдено іншими центробанками, поступово обростаючи необхідним набором комунікацій: проводить зустрічі з журналістами, бере участь у профільних конференціях; випускає щоквартальний інфляційний звіт і систематизує випуск аналітичних матеріалів; просуває себе в соцмережах (Facebook, Twitter і Flickr), відповідає на численні запити від журналістів.
 
Після виступу доповідачів, учасники наукового семінару перейшли до активного обговорення даної теми. Кожен висловив свою думку стосовно впливу комунікаційної політики НБУ на очікування суспільства. Студенти дійшли висновку, що мета комунікаційних заходів – пояснити, що робить ЦБ і підвищити довіру до його монетарної політики, а в довгостроковій перспективі – управляти очікуваннями населення.
 
На завершення наукового семінару СНГ «Грошова парадигма» голова гуртка Марія Марусин подякувала студентам за активне обговорення тематики і побажала учасникам натхнення до нових наукових відкриттів.