» » Міжнародна науково-практична конференція за участю іноземних студентів «Розвиток аграрного бізнесу в умовах глобалізації»

Міжнародна науково-практична конференція за участю іноземних студентів «Розвиток аграрного бізнесу в умовах глобалізації»

Дата: 21-04-2016, 12:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 15-17 квітня у Тернопільському національному економічному університеті за підтримки ректора Андрія Ігоровича Крисоватого відбулася Міжнародна науково-практична конференція за участю іноземних студентів «Розвиток аграрного бізнесу в умовах глобалізації». Організатором наукового заходу виступив колектив факультету аграрної економіки і менеджменту.
 
Міжнародна конференція набула широкого масштабу, адже її учасниками були 119 науковців з Чехії, Білорусі, Казахстану, Туркменістану й України. Розпочав захід з привітання усіх учасників і наголосивши на актуальності теми конференції декан факультету аграрної економіки і менеджменту, д.е.н, доцент Борис Олегович Язлюк.
 
Вельмишановні гості долучилися до привітань, зокрема: проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) к.т.н., доцент Олег Петрович Адамів відзначив актуальність напрямку конференції в умовах глобальних викликів на доцільності проведення таких заходів, які презентують Тернопільський національний економічний університет на міжнародному рівні. Заступник голови міста Тернополя Леонід Олексійович Бицюра у своєму вітальному слові запросив усіх учасників на святкування річниці чудового міста Тернополя. Леонід Олексійович зазначив про гострі проблеми, що стоять перед аграрним бізнесом Тернопільщини. Голова ради молодих вчених Тернопільського національного економічного університету к.е.н., доцент Тарас Ярославович Маршалок підкреслив неабияке значення молодої науки, що єднає народи і країни. Модератором конференції була Голова студентського наукового товариства факультету аграрної економіки і менеджменту Сніжана Радик.
 
Студенти з Туркменістану виступили з доповідями, зокрема: Амиров Аллаберди, Хуммедов Тойли, Баллиєв Оразмухаммет, Довлетов Довлет, Хумметгулиєв Овезмухаммет, Солтангулиєв Солтангули, Мухамедов Чари і Атаєва Айлар на чолі з куратором Азизовим Отабегом. Серед студентів Тернопільського національного економічного університету виступали: Лукіян Віра, Лозовий Василь, Кузь Андрій, Добровольска Наталя. Своїми презентаціями учасники показали, що на сьогодні в умовах глобалізації агробізнес вийшов на якісно новий рівень: нові ідеї, вдосконалення вже існуючих технологій стали поштовхом для прогресивної інтеграції у міжнародне економічне середовище.
 
Цікавою була і культурна програма конференції. Учасники мали можливість відвідати цікаві місця Тернополя та мальовничий Збаразький замок, побачити мистецькі виступи художніх колективів нашого вузу.
 
Міжнародна науково-практична конференція за участю іноземних студентів «Розвиток аграрного бізнесу в умовах глобалізації» пройшла на високому рівні, об’єднавши студентів, економістів різних національностей з однаковим поглядами на актуальну проблематику сьогодення.