» » Колектив ФОА поспілкувався з абітурієнтами

Колектив ФОА поспілкувався з абітурієнтами

Дата: 19-04-2016, 11:24 | Автор: Факультет обліку і аудиту

 17 квітня 2016 року в Тернопільському національному економічному університеті під лозунгом «50 років на ринку освітніх послуг: Обирай своє майбутнє свідомо! Крокуй життям з ТНЕУ впевнено та успішно!» відбувся День відкритих дверей.
 
Програма заходів, передбачених організаторами, була різноманітною та насиченою. Зустріч розпочалася о 10.00 год. з презентацій факультетів/інститутів у холі першого корпусу ТНЕУ («Global education hall»). Відвідувачі мали змогу переглянути відеопрезентації спеціальностей кожного факультету, поспілкуватися з деканами, викладачами та студентами. Водночас працювала виставка «50-річна історія ТНЕУ» («Step by step to the TOP»).
 
Колектив факультету обліку і аудиту на чолі із деканом Валентиною Миколаївною Панасюк радо вітав гостей. Викладачі та студенти розповідали про різноманітність програм навчання як на першому, так і на інших курсах факультету, умови вступу, забезпеченість проживання у гуртожитках, переваги навчання саме на факультеті обліку і аудиту тощо. Приємними несподіванками були солодкі презенти гостям у вигляді смачних пряників з логотипом факультету.
 
Об 11 годині відбулася розмова з ректором Тернопільського національного економічного університету, доктором економічних наук, професором А.І. Крисоватим.  Андрій Ігорович  наголосив на тому, що університет є одним з лідерів на ринку освітніх послуг в Україні і намагається навчати та виховувати студентів, як фахівців і всесторонньо розвинутих особистостей. Університет має багато переваг: забезпечення високого рівня знань, гарантована перспектива працевлаштування для кращих студентів, можливість отримання паралельної освіти у межах університету і подвійного диплома у співпраці з іноземними вишами, заняття у спортивних секціях та гуртках художньої самодіяльності.
 
З ключовими аспектами вступної кампанії у 2016 р. гостей ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії ТНЕУ, кандидат економічних наук,  доцент Олег Орестович Луцишин. Він розказав про особливості нинішньої вступної компанії, переваги і ризики при вступі. Вибираючи пріоритети, абітурієнт разом зі своїми батьками має добре усе обдумати та врахувати фінансові ризики навчання, які виникають у випадку навчання студентів в інших містах України.
 
Цікавими і вартими уваги абітурієнтів та їхніх батьків були виступи працедавців, які неодноразово підкреслювали, що професія бухгалтера завжди затребувана на ринку праці.
 
Гостям були представлені виступи мистецьких колективів університету, які ілюструють можливості урізноманітнення студентського життя, спосіб зробити його ще цікавішим та креативнішим.
 
О 12.30 год. гостей було запрошено  до участі у круглих столах, брейн-рингах, тренінгах, семінарах, різноманітних школах та чемпіонатах безпосередньо у стінах факультетів та інститутів.
 
У холі корпусу № 2 для викладачів, абітурієнтів і їхніх батьків, що завітали до факультету обліку і аудиту ТНЕУ, звучала класична музика у виконанні  духового та камерного  оркестру Тернопільської обласної філармонії. Для багатьох це був приємний сюрприз, адже музиканти-виконавці такого високого професійного рівня уперше побували на факультеті.
 
Учасникам заходів, які організовував факультет обліку і аудиту,  був представлений майстер-клас «Три кроки на зустріч бізнесу та майбут­ній професії» від науковця та практика, директора ТОВ «Тер аудит», д.е.н., професора М.Р. Лучка. Михайло Романович на конкретних прикладах переконливо довів, що бути висококваліфікованим фахівцем з бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту, економічної експертизи престижно і вигідно.
 
Майстер-клас «Формування балансу сім’ї та складання бюджету майбутнього студента» провела  к.е.н., доцент Ірина Ярославівна Назарова. Зустріч відбулася на високому теоретичному і організаційному рівні. По завершенні майстер-класу абітурієнти отримали практичне завдання – скласти бюджет студента. П'ятеро абітурієнтів, які першими виконали завдання, отримали призи від декана факультету обліку і аудиту Валентини Миколаївни Панасюк, а двоє абітурієнтів, які  були останніми – монографії від завідувача кафедри Михайла Романовича Лучка.
 
Ірина Ярославівна Назарова також ознайомила майбутніх студентів з комп’ютерною аудиторією (ауд. 2209), де абітурієнти мали змогу самостійно скласти один первинний документ.
 
Усі абітурієнти (учні загальноосвітніх шкіл № 3, 4, 7, 8, 9, 12, 19, 26 м. Тернополя, а також коледжів м. Тернополя, м. Зборова та м. Гусятин), які брали участь у профорієнтаційних заходах факультету обліку і аудиту отримали цікаві матеріали про ТНЕУ, факультет обліку і аудиту, кафедри, що входять до цього факультету.
 
На пам’ять про заходи проведені 17 квітня 2016 року на факультеті обліку і аудиту зроблена спільна світлина.