» » Зустріч студентів ФФ з Аннетою Зелінською

Зустріч студентів ФФ з Аннетою Зелінською

Дата: 18-04-2016, 14:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У п’ятницю, 15 квітня, у бібліотеці електронних ресурсів відбулася зустріч між студентами третього, четвертого та п’ятого курсів факультету фінансів і професором факультету економічних наук Вроцлавського економічного університету Аннетою Зелінською. Пані Аннета представляла програму двох дипломів, що передбачає поєднання навчання на магістерських програмах у Тернопільскому національному економічному університеті та Вроцлавському економічному університеті.
 
Варто зауважити, що дана пропозиція не є новою для студентів ТНЕУ. Проте, вперше зв’язки встановлюються саме на рівні двох факультетів. Таке безпрецедентне досягнення багато в чому стало реальністю завдяки роботі адміністрації та професорсько-викладацького колективу факультету, зокрема декану Кізимі Андрію Ярославовичу, що виступав основним ініціатором налагодження даної співпраці, та к.е.н, доценту кафедри податків та фіскальної політики Василевській Галині Василівні, що здійснила синхронізацію навчальних планів із закордонними та їх переклад на польську мову.
 
Навчання за даною програмою передбачає отримання дипломів вітчизняного та європейського зразків. Студенти ФФ мають змогу навчатися одночасно на факультеті економічних наук Вроцлавського економічного університету, що є одним із провідних вищих державних навчальних закладів у Польщі. В університеті на даний момент навчаються 460 українців. Факультету економічних наук уже понад шістдесят років. Професорсько-викладацький колектив цього факультету становить більше 250 викладачів, тут навчається понад 7000 студентів. У рамках цього факультету наукова діяльність ведеться на 47 кафедрах, котрі об’єднані в 2 наукові інститути.
 
Під час свого виступу пані Аннета відповіла на всі запитання, що цікавили аудиторію, крім того неодноразово підкреслювала працелюбність та допитливість українських студентів, що дозволяє їм мати гарну репутацію серед польських викладачів та потенційних роботодавців.
 
Цікавою деталлю є те, що планується не просто надавати змогу студентам факультету фінансів вчитися у Вроцлаві, а налагодити обмін між двома факультетами, що передбачав би можливість отримання диплома вітчизняного зразка для українських студентів, що навчаються у Польщі.
 
Навчання за програмою двох дипломів дозволяє отримати реальну перспективу працевлаштування за кордоном. До того ж, наявність диплома однієї з країн ЄС в додаток до українського є перевагою і в очах вітчизняних працедавців. Насамкінець, варто зазначити, що ця пропозиція дозволяє суттєво скоротити затрати часу та грошей на здобуття освіти у Польщі.
 
Отже, вибір даної програми для студентів факультету фінансів дозволить отримати як диплом ТНЕУ, так і диплом Вроцлавського економічного університету, що на тлі євроінтеграційного вектору розвитку нашої держави може стати надійним підґрунтям для подальшої успішної кар’єри.