» » Круглий стіл «Господарська діяльність підприємств з іноземними інвестиціями: облікові аспекти»

Круглий стіл «Господарська діяльність підприємств з іноземними інвестиціями: облікові аспекти»

Дата: 6-04-2016, 15:35 | Автор: Модератор Центру Назарова І.Я.

 31 березня 2016 року в рамках роботи Центру практичної бухгалтерії факультету обліку і аудиту Тернопільського національного економічного університету відбувся круглий стіл на тему: «Господарська діяльність підприємств з іноземними інвестиціями: облікові аспекти».
                          
На засіданні круглого столу лектором – директором та по сумісництву головним бухгалтером ТОВ «АЛЬТОПОРК» Давиденко О.Є. – було висвітлено основні аспекти та проблеми провадження в сучасних умовах зовнішньоекономічних операцій з облікової точки зору. Особлива увага акцентувалася на питаннях створення підприємства з участю  іноземних партнерів, порядку здійснення інвестування нерезидентами (основні умови та «підводні камені»), процедурі формування статутного капіталу з іноземними інвестиціями та порядку його поповнення (особливості інвестування у натуральній формі, зокрема нерухомим майном та обладнанням, поповнення статутного капіталу іноземною валютою), оформленню договірних відносин з іноземними партнерами та документуванню міжнародних операцій (особливості оформлення зовнішньоекономічних договорів, платіжних документів, митних декларацій  та ін.).
 
Тематика круглого столу зацікавила не лише студентів факультету обліку і аудиту, а й Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, що проявилося конструктивною дискусією не тільки щодо облікових аспектів, а й загальноекономічних.