» » «Зміцнення управління демократичної безпеки у добросусідстві з Європейським Союзом: інтеграція наукових досліджень в політику»

«Зміцнення управління демократичної безпеки у добросусідстві з Європейським Союзом: інтеграція наукових досліджень в політику»

Дата: 6-04-2016, 10:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Доктор економічних наук, професор кафедри економічної теорії ТНЕУ Длугопольський Олександр Володимирович  в якості запрошеного спікера взяв участь у міжнародній конференції «Зміцнення управління демократичної безпеки у добросусідстві з Європейським Союзом: інтеграція наукових досліджень в політику», яка відбулася 1-2 квітня 2016 року у Києві.
                  
Конференція організована програмами Жана Моне Європейського Союзу, Міжнародної асоціації інституційних досліджень (Україна) у партнерстві з Університетом Бірмінгема (Велика Британія).
 
Захід зібрав під своєю егідою спеціалістів державних установ, міжнародних фондів та провідних університетів з питань національної безпеки, оборони, конфліктології, соціології, політології та філософії. Представники світового наукового співтовариства з України, Болгарії, Молдови, Латвії, США, Великої Британії, Білорусі та Польщі протягом двох днів обмінювалися досвідом протистояння зовнішній агресії, обговорювали особливості ведення гібридної війни та виробляли бачення перспектив для майбутнього України.
 
Робота конференції відбувалася у шести дискусійних панелях:
 
1) Концептуальна основа для діяльності сектора безпеки ЄС;
2) Регіональний підхід до реформи сектора безпеки;
3) Діяльність SSR ЄС у Східному партнерстві;
4) Європейський підхід до РСР на Західних Балканах;
5) Реформа сектора безпеки: підвищення крос-координації в рамках ЄС;
6) Співпраця ЄС з іншими важливими суб’єктами в галузі реформування сектора безпеки.
 
Тема виступу проф. Длугопольського О.В. стосувалась міграційних проблем ЄС у контексті військових дій у Сирії та Україні.