» » «Міжнародний досвід провідних країн світу у подоланні банківських криз»

«Міжнародний досвід провідних країн світу у подоланні банківських криз»

Дата: 5-04-2016, 14:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Учасники гуртка «Грошова парадигма» нещодавно оргвнізували науковий семінар на тему: «Міжнародний досвід провідних країн світу у подоланні банківських криз».
                 
На засідання був запрошений д.е.н., професор Дзюблюк Олександр Валерійович, а також куратори к.е.н., доцент Малахова Олена Леонідівна та к.е.н., доцент Іващук Ольга Олегівна. Відвідали захід і студенти першого курсу, які взяли активну участь в обговоренні теми семінару.
 
Розпочала науковий семінар Голова наукового гуртка Марія Марусин, звернувши увагу на питання кризових явищ банківської системи в нашій країні.
 
Розгляд даної теми розпочала студентка групи ФБС-12 Слободецька Віта, яка зазначила, що головною умовою виникнення банківської кризи в Росії 2014 року є введання санкції з боку США і ЄС, а також низькі ціни на нафту.
 
Наступною виступала студентка групи ФБС-12 Дідик Марія, яка відмітила те, яким чином змінилась економіка Латвії після введення нової валюти в країні – євро.
 
Студент групи ФБС-31 Руслан Климович підкреслив, що шляхом подолання кризи в Ірландії, таким чином можна подолати її і в Україні. Тобто, ввести режим жорсткої економії і послідовної санації державних фінансів, скоротити соціальні виплати, підвищити ПДВ.
 
Студентка  групи ФБС-42 Заверуха Віта розглянула 3 кризових етапи у Швейцарії, де подолання кризи здійснювалось за допомогою соціальноспрямованих заходів, підтримки туристичного сектору, який займає 7% у ВВП країни та встановленні жорсткого співвідношення між швейцарським франком та євро.
 
Також було приділено увагу кризам, які відбувались в таких країнах, як Швеція, Англія, Іспанія, Греція, Ізраїль, США, Китай та Японія.                                       
 
Студенти висували різні гіпотези про те, що слід провести Україні, задля подолання кризи. Заверуха Віта наголосила, що велике значення у нашій країні має корумпованість і недовіра до влади, тому на сьогодні спостерігаємо кризу. А Смолій Ольга вважає, що подолати кризу в Україні можна шляхом жорсткої економії для того, щоб покрити бюджетний дефіцит. Василь Бернатович зазначив, що в Україні  потрібно чіткіше визначати пріоритети та напрями розв'язання проблеми підвищення сукупного попиту.
 
Підсумувала результати наукового заходу Голова гуртка Марія Марусин, подякувавши усім за плідну працю та активне обговорення проблематики наукового семінару.