» » Конкурс проектів програм, розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями на 2016 рік

Конкурс проектів програм, розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями на 2016 рік

Дата: 30-03-2016, 16:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 березня 2016 року Департаментом сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації було проведено конкурс проектів програм, розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями на 2016 рік. На заході кафедру фінансів ім. С.І. Юрія Тернопільського національного економічного університету і громадську організацію «Міщанське братство в м. Тернополі» успішно представили Карпишин Наталія Іванівна і Письменний Віталій Валерійович. Адже проект «Фінансову освіту в кожну школу!» спрямований на підвищення фінансової обізнаності вчителів й учнів загальноосвітніх шкіл Тернопільської обл. в контексті ефективного управління особистими фінансами та прийняття виважених фінансових рішень.
 
Загалом, реалізація проекту передбачає проведення серії тренінгів для вчителів та воркшопів для учнів міст Борщова, Бучача, Гусятина та Чорткова. Отриманні знання і навики щодо планування сімейного бюджету, нагромадження коштів на майбутні цілі, способів уникнення фінансового шахрайства можуть бути використані для проведення факультативних уроків. Також буде розроблено навчально-методичне забезпечення, змонтовано відео-курс і розміщено на YouTube, створено спільноту у соцмережі Facebook, що сприятиме формуванню сталих каналів обміну інформації між учасниками проекту.
 
Громадською організацією та кафедрою фінансів ім. С.І. Юрія вже давно сформовано висококваліфіковану команду із числа волонтерів, громадських діячів, фахівців-практиків, студентів і викладачів, які здатні успішно реалізувати цей проект. Причому за останні роки набуто певного досвіду у цьому напрямку. Зокрема, організовано та проведено близько 30 наукових, освітніх і просвітницьких заходів із широкою цільовою аудиторією, розроблено та започатковано викладання курсу для студентів-фінансистів «Методика викладання фінансової грамотності».