» » Семінар-практикум "Публічне звітування про використання коштів бюджету, як інструмент подолання відстороненості громадянина і влади"

Семінар-практикум "Публічне звітування про використання коштів бюджету, як інструмент подолання відстороненості громадянина і влади"

Дата: 30-03-2016, 10:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Діяльність Експертно-аналітичної групи "Акцент" спрямована, зокрема, на налагодження ефективної взаємодії з органами влади у сфері місцевих фінансів. Така діяльність покликана руйнувати відстороненість людей і влади, сприяти пошуку компромісів у визначенні пріоритетів витрачання коштів місцевих бюджетів, розвивати в людей почуття про відсутність будь яких державних коштів, а наявність громадських коштів в управлінні органів влади.

В межах громадської ініціативи "Включайся" 28.03.2016 р. було організавано семінар-практикум "Публічне звітування про використання коштів бюджету, як інструмент подолання відстороненості громадянина і влади". У заході взяли участь завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ, д.е.н., професор Ольга Кириленко, учасники Експертно-аналітичної групи "Акцент" Богдан Малиняк, Василь Тарас, представники Ради бізнесу Тернопілля Любов Вовк, Андрій Шкула, студенти факультету фінансів ТНЕУ.

Під час семінару-практикуму було детально обговорено порядок публічного звітування, а також учасники мали можливість на прикладах побачити можливості пошуку необхідної інформації, дізнатися про унікальну можливість безпосередньої участі в дискусіях про доцільність видатків під час звітування.

Окремо колеги звертали увагу на те, що свобода покладає на людину не лише права, а й обов'язки за особисте майбутнє та майбутнє спільноти, до якої вона належить. Відтак байдужість до громадських проблем часто обертається зловживанням органами влади, неефективним та марнотратним використанням бюджетних коштів, незабезпеченістю суспільних потреб.

Єдиним запобіжником відсутності цих проблем є долучення до суспільно важливих справ та організація необхідного впливу на органи влади.

По завершенні семінару-практикуму на студентів чекала приємна процедура нагородження учасників конкурсу студентських публікацій на тему "Використання коштів обласного бюджету Тернопільської області", вручення грамот та подарунків Смайлик «smile».

Грамотою у номінації "Опіка над бізнесом" нагороджена Ольга Юрук; у номінації "Дослідницький інтерес" - Наталія Кушней; "Оптимізм" - Вікторія Костюк; "Актуальність теми" - Ігор Глухенький; "Креативність" - Ольга Баран; "Оригінальність проблематики" - Ліна Ільчук; "Читацькі симпатії" - Іщенко Марія.

Переможцями конкурсу стали: Ігор Білик - 3 місце; Ольга Середа - 2 місце; Оксана Маланчук - 1 місце.

Переможцям конкурсу вручено сертифікати на грошову винагороду (3 місце - 200 грн, 2 місце - 300 грн, 1 місце - 500 грн).
Організаторами конкурсу були представники Експертно-аналітичної групи "Акцент", колектив кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ, Рада бізнесу Тернопілля.

Конкурс відбувся за фінансової підтримки Ради бізнесу Тернопілля.