» » Ректор ТНЕУ підписав Меморандум

Ректор ТНЕУ підписав Меморандум

Дата: 29-03-2016, 14:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 
29 березня 2016 року між Тернопільським національним економічним університетом, Українською міжбанківською валютною біржею та Тернопільською обласною державною адміністрацією було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у галузі інноваційної та інвестиційної діяльності.

Метою цього Меморандуму є створення сприятливого інноваційно-інвестиційного клімату в Україні, узагальнення світового досвіду ведення інвестиційної діяльності для підвищення ефективності виробництва в Україні.

Усвідомлюючи необхідність формування позитивного іміджу підприємств області та України перед вітчизняними й зарубіжними інвесторами, враховуючи наявний досвід ділової співпраці та науковий потенціал, сторони об’єднали зусилля й погодилися працювати за такими напрямами:

– підтримка розвитку ділових зв’язків між учасниками: науковим партнером, біржею й обласною державною адміністрацією;
– розвиток міжнародних ділових зв’язків сторін;
– фінансова та організаційна підтримка заходів, пов’язаних з інноваційно-інвестиційною діяльністю, які здійснюються в Україні;
– організація заходів, пов’язаних з інноваційно-інвестиційною діяльністю в сфері аграрного бізнесу;
– взаємне надання наукової та технічної інформації, результатів досліджень;
– спільна участь у виставках, форумах, семінарах та інших заходах;
– спільна розробка і випуск інформаційних, довідкових матеріалів, методичних рекомендацій, проектів нормативних документів.

Меморандум підписали: ректор Тернопільського національного економічного університету А.І. Крисоватий, голова Правління української міжбанківської валютної біржі А.І. Гулей, голова Тернопільської обласної державної адміністрації С.С. Барна.

Обмінюючись документами, Андрій Ігорович зазначив: «Сучасні тенденції розвитку науки, а особливо студентської, свідчать про те, що молодь готова пропонувати цікаві ідеї, які знайдуть фінансову підтримку. Саме за допомогою нашої наукової еліти у співпраці зі студентами, ми доведемо, що наші проекти є на часі, й ми готові їх реалізовувати. Приємно відзначити, що Анатолій Іванович завжди нас підтримує й зможе забезпечити інвестиційний супровід. Сподіваємося, що наша співпраця буде дієвою та результативною».

Виступаючи перед колегами, Анатолій Іванович Гулей наголосив: «Тернопільський національний економічний університет має потужний науковий потенціал і в цьому середовищі народжуються проекти,  які принесуть користь не тільки області, а й Україні. Питання хороших проектів – це основне, що зараз потрібно інвесторам. Вони хочуть отримати живі проекти, в які можна вкладати гроші. Наша співпраця має два рівні: перший рівень – проекти до мільйона, де малий та середній бізнес зможе залучити кошти для свого розвитку, другий рівень – проекти більше мільйона. Ми сподіваємося, що великі проекти будуть реалізовуватися за підтримки  Тернопільської обласної державної адміністрації, а ви визначите пріоритети. Ось наші цілі та завдання на наступні пів року».