» » Семінар про облік й оподаткування, несе студентам знання, а підприємству процвітання!

Семінар про облік й оподаткування, несе студентам знання, а підприємству процвітання!

Дата: 25-03-2016, 13:26 | Автор: Куратор Студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері, к.е.н., ст. викладач Дерій М.В.

 22 березня 2016 року в читальному залі бібліотеки ТНЕУ відбувся науковий семінар Студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері на тему: «Облік та його роль в розвитку глобалізаційних економічних процесів». Співорганізаторами заходу були к.е.н., доцент, декан факультету обліку і аудиту Панасюк Валентина Миколаївна та заступник начальника управління освіти і науки з наукової роботи Гайда Наталія Володимирівна.
 
У семінарі взяли участь представники деканату та професорсько-викладацький колектив факультету обліку і аудиту, представники міської ради, студенти ТНЕУ, вчителі та учні Тернопільських загальноосвітніх шкіл № 9, 19, 27. Нагадаємо, що напередодні вчителі та учні цих шкіл подали статті до Вісника студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері.
 
Студенти представили до розгляду такі теми виступів:
1. Перспективи розвитку бухгалтерського обліку в контексті глобалізаційних економічних процесів (Окренець Володимир).
2. Впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності в Україні: стан та перспективи (Кобернюк Олена).
3. Економічні і соціальні підходи до розвитку вітчизняної системи соціального обліку та нефінансової звітності (Садлій Марина).
4. Хмарні технології в обліку: значення, методологія, перспективи (Кізюк Надія).
 
Науковими керівниками зазначених доповідей були д.е.н., професор, проректор з наукової роботи Задорожний Зеновій Василович; к.е.н., викладач Мужевич Наталія Володимирівна та к.е.н., ст. викладач Дерій Марія Василівна.
 
Кожен виступ супроводжувався низкою запитань: д.е.н., професор Крупка Ярослав Дмитрович надав студентам цінні поради щодо неоднозначності поняття «соціальний облік», відмітив актуальність хмарних технологій; д.е.н., професор Дерій Василь Антонович зауважив, що варто розробникам програмних забезпечень замінювати програму «1С: Бухгалтерію» вітчизняними програмами, які розроблені в Україні; к.е.н., доцент Бурденюк Тарас Григорович піддав сумніву актуальність використання американського досвіду щодо вітчизняного Плану рахунків бухгалтерського обліку; к.е.н., доцент Починок Наталія Володимирівна  виокремила переваги та недоліки Міжнародних стандартів фінансової звітності. Особливо варто відмітити ерудованість учня ТЗОШ №19 Мудрого Ігора, який давав низку запитань студентам, які готували виступ.   
 
Після виступів студентів кафедри обліку у виробничій сфері та обговорення, завідувач кафедри обліку у виробничій сфері Починок Наталія Володимирівна нагородила похвальними грамотами вчителів та учнів ТЗОШ № 9, 19, 27, які подали статті до Вісника СНЦ кафедри обліку у виробничій сфері та взяли участь у семінарі. Вона  заохотила студентів і надалі поглиблювати свої знання щодо обліку і оподаткування підприємницької діяльності, а учнів – поповнювати лави студентської громади ТНЕУ у майбутньому.
 
На завершення семінару співорганізатор заходу – заступник начальника управління освіти і науки з наукової роботи Гайда Наталія Володимирівна подякувала студентам за цікаві виступи, вчителям за їхню невтомну працю, а учням – за активну громадську позицію. Вчителі географії та економіки ТНВК ШЕЛ № 9 ім. І. Блажкевич – Царик Леся Василівна та Водовіз Ольга Володимирівна також відмітили важливість проведення таких заходів.
 
Остаточним підбиттям підсумків стало спільне фото, яке засвідчило позитивні емоції від проведення наукового семінару.  Учні Тернопільських загальноосвітніх шкіл та факультету обліку і аудиту встановили цікавий науковий екскурс. Надіємось, що така наукова зустріч дала стимул, як учням так і студентам розвивати свій науковий потенціал.