» » Захоплююче обговорення проблеми правового простору

Захоплююче обговорення проблеми правового простору

Дата: 22-03-2016, 16:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18 березня 2016 року у стінах юридичного факультету (читальний зал ЮФ) Тернопільського національного економічного університету відбувся надзвичайно цікавий науковий захід, організований колективом кафедри теорії та історії держави і права – круглий стіл на тему: «Філософсько-правова концепція правового простору».
 
Метою заходу було обговорення філософсько-правової інтерпретації поняття «правовий простір», наповнення його змістом із застосуванням філософської методології, стимулювання вироблення відповідної філософсько-правової концепції. Проведення заходу саме у такому форматі дозволило зважено і ґрунтовно організувати обговорення визначеної проблеми і розвинути дискусію, досягнути певної синергетичної ефективності.
 
Тези доповідей учасників розміщені на сайті «Актуальна юриспруденція» та доступні для ознайомлення за посиланням: http://www.legalactivity.com.ua/index.php?option=com_content&view=category&id=147%3A7-0216&Itemid=182&layout=default&lang=ru. Планується також опублікування матеріалів круглого столу у друкованому збірнику.
 
Участь у роботі круглого столу взяли викладачі та студенти юридичного факультету, а також видатні і знані науковці з Національного університету «Одеська юридична академія», Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Навчально-наукового інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка», Національної академії прокуратури України. Зокрема, висловлюємо щиру вдячність за участь і співпрацю, за цікаві і корисні думки, ідеї і пропозиції, за плідну дискусію члену-кореспонденту Національної академії правових наук України, Заслуженому юристу України, д.ю.н., професору Оборотову Юрію Миколайовичу; д.ю.н., професору Кельману Михайлу Степановичу; к.ю.н., доценту Дудар Світлані Костянтинівні, к.ю.н., доценту Середюк Вікторії Володимирівні; к.ю.н. Богдан Ользі Василівні; к.ю.н. Лоджуку Максиму Тарасовичу.
 
Модератором круглого столу був к.ю.н., доц., доктор права Українського Вільного Університету (м. Мюнхен), завідувач кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету ТНЕУ Кравчук Микола Володимирович, зусиллями якого була створена надзвичайно позитивна атмосфера зустрічі, були залучені до діалогу навіть найменш активні учасники з числа присутніх студентів.
 
Після зустрічі усі мали можливість поспілкуватися із нашими шанованими гостями у неформальній обстановці. І традиційно, з метою поєднання корисного з приємним, для гостей була організована пізнавальна екскурсія до Збаразького замку, що є архітектурною пам’яткою і входить до Національного заповіднику «Замки Тернопілля», а наступного дня – подорож найвизначнішими, історично значимими місцями Бережанщини Тернопільської області (замок родини Синявських, музеї, дуб Б. Хмельницького, хресна дорога, гора Лисоня й інші пам’ятки, що свідчать про монументальну історію нашого краю).